OBRAZEM: Účastníci Klimakempu už trénují postupy při protestech. Policisté s dodávkami jsou v pohotovosti
Příprava na takzvaný akční víkend. Foto: Oldřich Hájek
Litvínov

Louka u Litvínova – V Louce u Litvínova začal Klimakemp 2018. Tábor za klimatickou spravedlnost pořádaný hnutím Limity jsme my chce poukázat na zhoršující se stav klimatu, jeho účastníci protestují proti fosilnímu průmyslu. Policisté jsou ve střehu.

Do soboty ekologičtí aktivisté plánují řadu přednášek, úklid okolí obce a připravují se na protestní akce plánované na víkend. Trénují společně postupy, jak se nenásilně bránit policejnímu zásahu, jak se nenechat vyprovokovat. O takzvaném akčním víkendu se totiž odehraje několik protestů proti těžbě a spalování uhlí v kraji. Klimakemp má dát lidem prostor pro to, aby nezávisle na organizaci tábora uskutečnili také akce nenásilné občanské neposlušnosti proti některým z místních dolů či elektráren.

„Změna klimatu začíná tady. Uhlí vytěžené a spálené v Mosteckém uhelném regionu přispívá k celosvětovým škodám způsobeným změnami klimatu. Proto jsme se sešli právě tady, kde uhlobaroni vydělávají miliony ničením krajiny, ovzduší i celé planety. Společně se budeme bavit, vzdělávat, učit se novým dovednostem a o víkendu protestovat proti fosilnímu průmyslu,“ uvádí členka hnutí Limity jsme my Kateřina Kochánková.

Na akce účastníků Klimakempu je připravena i Policie ČR. Policejní vozy jsou vidět u příjezdů k uhelnému dolu Bílina, kam vloni aktivisté pronikli. Policejní dodávky jsou přistavené i u litvínovského obvodního oddělení policie.

Fotogalerie

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru