ŘSD: Čtyřpruh mezi Mostem a Litvínovem postavíme za jedenáct let
Silnice spojující Most a Litvínov končí čtyřpruhem u sídliště Železničářů. Foto: e-mostecko.cz
Most

Mostecko – Ředitelství silnic a dálnic představilo seznam prioritních staveb v Ústeckém kraji v příštích letech. Je mezi nimi také přestavba současné spojnice měst Most a Litvínov.

Realizace se podle současného vyjádření silničářů předpokládá v období let 2026 až 2029. Nová čtyřpruhová silnice povede od koridoru pod Hněvínem až k obchvatu Litvínova, délka stavby bude necelých sedm kilometrů. Předpokládá se, že výstavba zkapacitnění bude bez dělení na stavební etapy. Vzhledem k tomu, že je budována čtyřpruhová směrově dělená komunikace s využitím stávající dvoupruhové silnice jako pravé vozovky, bude výstavba silnice včetně výstavby mostů probíhat se zachováním stávajícího provozu.

Zachování provozu je bezpodmínečně nutné vzhledem k průmyslové výrobě, jejíž doprava je fixována na silnici I/27, uvádí ŘSD. Půjde o složitou práci. Zapotřebí bude postavit čtrnáct mostů a vyřešit napojení průmyslového komplexu. Počet stavebních objektů přesáhne tři stovky.

Cena? O té se zatím nemluví. Vzhledem k tomu, jakou dobu se už o stavbě mluví, bude zřejmě nutné i termín brát s rezervou.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru