Mostečtí strážníci prohledají pískoviště, hřiště a parky. Budou sbírat stříkačky
Strážníci se postarají o bezpečnější hrací plochy. Foto: MP Most
Most

Most - Dne 5. dubna, den před hlavním úklidovým dnem celostátní kampaně Ukliďme svět, ukliďme Česko, strážníci a asistenti prevence kriminality Městské policie v Mostě projdou trasy plánovaného úklidu dobrovolníky. Zaměří se na vyhledávání a likvidaci injekčních stříkaček a dalšího infekčního materiálu, jako jsou lžičky nebo obvazy.

„Opět jsme se spojili s místními organizátory a budeme prohledávat lokality, ve kterých budou dobrovolníci v rámci kampaně „Ukliďme Česko“ uklízet, například Hněvín, Benedikt a Ressl. Strážníci znají místa, kde se narkomané zdržují a víme proto, kde by mohlo dojít k riziku poranění dobrovolníků a budeme se snažit tomu předejít,“ vysvětlil ředitel Městské policie Most Jaroslav Hrvol zapojení městské policie do úklidové akce. Městská policie chce předejít možnému nebezpečí, jemuž mohou být dobrovolníci, a zejména děti, vystaveny při úklidu méně frekventovaných míst v rámci dobrovolnické akce.

Strážníci i asistenti prevence kriminality injekční stříkačky vyhledávají a likvidují celoročně v rámci běžné hlídkové činnosti po celém městě. Jak se zachovat, když dobrovolníci přeci jen při úklidu narazí na injekční stříkačky? „V případě nálezu injekční stříkačky by dobrovolníci neměli na nález sahat a měli by zavolat na linku 156, oznámit místo nálezu a na místě pokud možno setrvat. Strážníci jsou schopni na místo dojet během několika minut. Materiál pak bezpečně zlikvidují,“ vysvětlil správný postup v případě nálezu použité injekční stříkačky ředitel Městské policie Most.

Na tuto akci naváže další akce, kterou pořádá Městská policie Hlavního města Prahy, nazvaná “Jehla”. Jejím cílem je vyčistit města od injekčních stříkaček a dalšího infekčního materiálu s příchodem jara a ochránit zejména děti, ale také domácí mazlíčky, před nebezpečím. Do akce “Jehla” se kromě Městské policie Most zapojí bezmála čtyři desítky městských a obecních policii v České republice.

“Letos se připojíme i k tomuto projektu, protože chceme po zimě připravit pískoviště, hřiště a parky v Mostě na příliv zejména malých návštěvníků odpovědněji, a prohledat je důkladněji, než to děláme v rámci běžné činnosti,” vysvětlil Jaroslav Hrvol další novou aktivitu městské policie. Do akce “Jehla”, která proběhne 16. 4. 2019, plánuje ředitel městské policie zapojit 30 strážníků a asistentů prevence kriminality města Mostu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru