Dvojice mužů řádila cestou z hospody v ulicích Mostu. Hrozí jim obří pokuta!
Povalené dopravní značení. Foto: MP Most
Most

Most - Na linku 156 zavolal po půlnoci oznamovatel, že na novém kruhovém objezdu u Aquadromu dvojice mladíků porazila veškeré přenosné svislé dopravní značky. Následně přijala tísňová linka městské policie 156 oznámení od jiného oznamovatele, že dvojice mužů stejného popisu přemístila před bl. 525 kontejner na odpad doprostřed silnice.

Na místo byla ihned odeslána motohlídka, která byla v tu chvíli nejblíže události. Zároveň operátoři městského kamerového dohledového systému zahájili monitoring místa události. Operátoři si také zpětně přehráli záznam z kamerového bodu, na kterém bylo patrné, jak muži odpovídající popisu, postupně převrátili všechny přenosné dopravní značky umístěné na kruhovém objezdu.

Podle přesného popisu podezřelých a průběžných informací o jejich pohybu, které hlídce předávali operátoři kamerového systému, strážníci vyhledali a zadrželi uvedené muže. Podezřelí u sebe neměli doklady, strážníci proto přivolali hlídku Policie ČR, která muže ztotožnila. Na místě byl minikamerou strážníků pořízen videozáznam z projednávání události a fotodokumentace, které byly spolu se záznamem z městského kamerového dohledového systému postoupeny na odbor správních činností Magistrátu města Mostu k dořešení.

„Zatímco za přemístěný kontejner hrozí přestupci za porušení veřejného pořádku pokuta do výše 1000 korun, v případě dopravního značení je případ závažnější, protože se jedná o důležitý prvek v úpravě provozu na pozemních komunikacích. Přestupcům lze ve správním řízení za tento přestupek uložit v souladu se zákonem č. 13/1997, o pozemních komunikacích, pokutu až do výše 300 tisíc korun,“ uvedl Vojtěch Brzoň, vedoucí oddělení registrací, dopravy a komunikací odboru správních činností Magistrátu města Mostu.

Strážníci poté uvedli přemístěný kontejner a veškeré dopravní značení do původního stavu, aby nebyl ohrožen provoz na pozemní komunikaci. (lou, oh)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru