Základní škola v Litvínově má polytechnickou učebnu. Školákům pomáhá rozvíjet logické myšlení i týmový přístup
Polytechnická učebna. Foto: United energy
Most

Komořany - Zástupci komořanské teplárny se spolu s představiteli města Litvínova zúčastnili v základní škole s rozšířenou výukou jazyků v Podkrušnohorské ulici ukázkové hodiny pracovních činností s využitím pomůcek pro rozvoj polytechnické výuky.

Malou polytechnickou učebnu mohla škola vybavit díky daru ve výši 80 tisíc korun od společností United Energy a Severočeská teplárenská. Dva notebooky, digitální mikroskop, stavebnice lego a další technické pomůcky mají za úkol příjemným způsobem, v rámci pracovních činností, u dětí z 5. až 9. tříd rozvíjet logické myšlení, jemnou motoriku i týmový přístup k zadanému úkolu.

„Jsme klasická spádová škola, která se snaží dát dětem maximum s důrazem na kvalitní výuku. Mimo jiné jim pomáháme při výběru dalšího směrování po opuštění základní školy a k tomu nám hodně pomáhá i spolupráce s místními firmami. Vítáme každou možnost exkurze, abychom děti seznámili se širokou škálou profesí. Jsme rádi za každou podporu, která v dětech vzbudí zájem o technické předměty. Otevření učebny s pomůckami pro polytechnickou výuku je další krok ke kvalitnějšímu vzdělání. Děkujeme za sponzorský dar a zároveň děkuji panu učiteli Antonínu Svobodovi, iniciátorovi nové formy výuky ve škole,“ vyjádřila se u příležitosti představení polytechnické výuky ředitelka školy Hana Kašková.

„Naše firma v regionu působí několik desítek let a rádi bychom další desetiletí v naší práci pokračovali. K tomu potřebujeme kvalitně technicky vybavené zaměstnance. Chceme naší podporou vzdělávání a spoluprací se školami motivovat mladé lidi k tomu, aby se do regionu vraceli, protože je tu potřebujeme, řekl k podpoře základní školy ředitel Severočeské teplárenské Petr Horák.

Radovat se z dalšího daru 200 tis. Kč od United Energy mohou také předškoláci MŠ Ladova, která je součástí ZŠ s rozšířenou výukou jazyků. Díky finanční podpoře získali víceúčelový zahradní altán.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru