Park pro psy, úpravy kolem Pilařského rybníka, veřejná wi-fi a další! Lidé mohou vybrat dva projekty, které zaplatí Unipetrol
Starostka Litvínova Kamila Bláhová představuje tři projekty pro Litvínov. Který zvítězí? Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostecko - Celkem 260 návrhů pro zlepšení života v jejich městě odevzdali během podzimu obyvatelé Litvínova a Mostu. Nyní kampaň „Unipetrol lidem“ dospěla do své finální fáze. Porota složená ze zástupců Unipetrolu a měst Litvínov a Most, vybrala pro každé město tři návrhy, ze kterých obyvatelé obou měst určí vítězný projekt. Ten bude v každém městě za finanční podpory Unipetrolu realizován v příštím roce. Hlasování probíhá až do konce ledna na veřejných místech v obou městech, ve speciální tramvaji, na internetu nebo prostřednictvím SMS zpráv.

„První fáze naší kampaně se setkala s mimořádným zájmem obyvatel. Jejich aktivní zapojení je pro nás velmi důležité, protože oni nejlépe vědí, co je v jejich městech nejvíce zapotřebí,“ řekl Tomáš Herink, člen představenstva skupiny Unipetrol, a dodal: „Ze všech návrhů vybrala komise, složená ze zástupců obou měst a naší společnosti, po třech projektech pro každé město. Vítězné projekty zrealizujeme ve spolupráci s oběma městy již v příštím roce.“

Kromě Katarzyny Woś, místopředsedkyně představenstva skupiny Unipetrol, a Tomáše Herinka, člena představenstva skupiny Unipetrol, byli součástí komise, která měla za úkol vybrat finálové projekty, Kamila Bláhová, starostka města Litvínov, Jan Paparega, primátor města Most, a Julie Růžičková, ředitelka Nadace Unipetrol.

Tři návrhy pro Most

2410primatormost

Primátor Jan Paparega u prezentace tří projektů, z nichž budou lidé vybírat jeden, který se uskuteční. Foto: Oldřich Hájek

V Mostě budou obyvatelé vybírat mezi návrhy vybudování veřejné sítě wi-fi na vybraných místech, vysázení stromů a vybudování parku pro psy. „Děkuji všem obyvatelům našeho města, kteří se svými nápady do kampaně zapojili. Velmi mile mě překvapilo, kolik návrhů dorazilo. Neváhejte a dejte hlas pro jeden ze tří projektů, který se v příštím roce zrealizuje právě v našem městě Most. Bude to psí park, veřejná wi-fi nebo výsadba nových stromů?“ vyzval Jan Paparega, primátor města Most.

Tři návrhy pro Litvínov

V Litvínově mohou lidé hlasovat pro rekonstrukci kulturního domu Citadela, revitalizaci okolí Pilařského rybníka nebo vybudování skate parku. Kamila Bláhová, starostka města Litvínov, k vybraným projektům dodala: „Oceňuji, že se Unipetrol pustil do této kampaně, že našel další cestu, jak podpořit města v místě svého působení. Jsem ráda, že obyvatelé vybraných měst anketu zaregistrovali a poslali do ní své náměty. Do užšího výběru prošly také tři velmi zajímavé za Litvínov. Uvidíme, pro který z nich se nakonec občané svým hlasováním rozhodnou.“

Obyvatelé mohou hlasovat do konce ledna 2020. Lidé mohou své hlasy odevzdávat do zelených boxů rozmístěných na veřejných místech v Mostě a Litvínově, včetně speciálně vybavené tramvaje. Hlasovat je možné také formou SMS zprávy na číslo 736 304 031 nebo online na webových stránkách www.unipetrollidem.cz, kde zájemci naleznou veškeré informace o celém projektu.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru