Obrnice pojmenovaly bezejmennou ulici v areálu firmy Herkul, pomůže to při navigaci
Vjezd do areálu někdejších kasáren. Foto: obec Obrnice
Most

Obrnice - Obrnice mají novou ulici, dostala název Průmyslová. Nenachází se ale v osídlené části obce, sousedního Chanova nebo Českých Zlatníků, pro které jsou Obrnice správní jednotkou. Jde o dosud bezejmennou odbočku z hlavní silnice a páteřní komunikaci v sídle stavební společnosti Herkul. Své zázemí firma vybudovala v areálu bývalých kasáren u výpadovky na Prahu, jenž je součástí katastrálního území Obrnic.

„O pojmenování ulice včetně návrhu na její název nás požádalo vedení stavební firmy. Důvodem jsou její klienti či dodavatelé. Při příjezdu do areálu firmy řidiče mate navigace, omylem zajíždějí do centra Obrnic. Tento problém by pojmenování ulice mělo vyřešit,“ vysvětlil starosta obce Stanislav Zaspal. Zastupitelé obce žádost firmy Herkul posvětili na svém říjnovém zasedání, nová ulice bude zanesena do katastrální mapy. „Tento krok jsme konzultovali s ministerstvem vnitra. Náš postup schválilo s tím, že je v souladu se zákonem o obcích,“ doplnil starosta.

Událost označil za ojedinělou. „Minimálně po dobu mého třináctiletého působení ve vedení obce jsme podobnou situaci neřešili. Přitom disponujeme pozemky pro výstavbu rodinných domů, kde by nová ulice či více ulic mohly vzniknout. Rádi bychom sem přilákali mladé rodiny. Pozemky se však nedaří prodat. Návrh jednoho z mála zájemců na jejich odkoupení, vybudování inženýrských sítí a následnou výstavbu a prodej či pronájem domů zastupitelé odmítli,“ připomněl Stanislav Zaspal.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru