Nové koleje, přejezdy, zastávky. Modernizace trati mezi Mostem a Litvínovem přijde na stovky milionů
Trať byla vystavěna v letech 1960 až 1980. Foto: e-mostecko.cz
Most

Most – Od dnešního dne je na profilu zadavatele vyvěšena veřejná zakázka na největší investiční akci Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova.

Nadlimitní veřejná zakázka pod názvem „Modernizace a rekonstrukce tramvajové trati Most – Litvínov“ byla na profilu zadavatele zveřejněna v souladu se zákonem o zadávání veřejných zakázek. Termín pro podání nabídek je v tuto chvíli stanoven na 15. dubna letošního roku,“ řekl ředitel Dopravního podniku měst Mostu a Litvínova Daniel Dunovský. „Na projekt byla podána žádost do Operačního programu Doprava Evropské unie. Ministerstvo dopravy již vydalo schvalovací doložku projektu a nyní čekáme na vydání právního aktu,“ doplnil Dunovský.

Předpokládaná výše dotace na modernizaci a rekonstrukci tramvajové trati Most – Litvínov činí 468,1 milionu korun. „Projekt řeší modernizaci tramvajové trati mezi městy Most a Litvínov přes průmyslový areál v Záluží. Trať byla vystavěna v letech 1960 až 1980, od této doby na ní probíhá pravidelná běžná údržba,“ přiblížil Dunovský. „V rámci akce dojde k modernizaci a rekonstrukci stávající trati v délce zhruba 10 kilometrů v trolejové trakci a v kolejišti.

„Neopomněli jsme ani modernizaci přejezdů a výhybek, budou také modernizovány zastávky, které budou upraveny jako bezbariérové. Vyhlášení veřejné zakázky jsme původně plánovali na podzim roku 2019, nicméně schvalovací proces ze strany poskytovatele dotace OPD termín značně prodloužil,“ řekl Dunovský.

Akci plánuje dopravní podnik realizovat ve dvou stavebních sezonách - každá ze dvou plánovaných částí bude realizována v jedné stavební sezoně. Jednotlivé části projektu představují zhruba polovinu rekonstruované trati tak, aby vždy na druhé polovině trati zůstal provoz zachován. V první stavební sezoně bude výluka trati mezi Litvínovem a Zálužím, další rok pak od Mostu do Záluží.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru