Aktivisté vlezli na skrývkový velkostroj v chodu, těžební firma bude vymáhat škody
Transparent na velkostroji.
Most

Most - Skupina aktivistů obsadila velkostroj v lomu Vršany. Zařízení bylo v chodu, skupinu, která porušila zákon, převzala Policie ČR. Těžební firma bude vymáhat způsobené škody.

Lidé, kteří obsadili těžební zařízení, si říkají autonomní skupina Vzpoura koťátek. "Bouříme se proti mocenskému systému a tuto přímou akci vidíme jako jedinou možnost, jak svou vzpouru vyjádřit, jak se zasadit o lepší svět. Protože lepší svět je možný. Mňouk," uvádí se k prohlášení k ranní nepovolené akci.

"Zdá se, že obsazení těžebního stroje se stává pro jistou skupinu mladých lidí formou zábavy. Důrazně upozorňujeme, že rypadlo není uzpůsobeno k volnému pohybu nezodpovědných osob a pobyt na něm je velmi nebezpečný. Skrývkový stroj, na který vlezli tentokrát, byl v chodu, museli jsme zastavit těžbu skrývky a škodu budeme důsledně vymáhat," sdělila Eva Maříková, mluvčí Sev.en Energy.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru