12 odsouzených tatínků se setkalo se svými dětmi na zahradě Věznice Bělušice
Setkání s rodinami v rámci Dne s dítětem letos již opakovaně. Foto: VS ČR
Most

Bělušice - Letos již podruhé se mohli odsouzení z Věznice Bělušice díky Dnu s dítětem pořádaným Mezinárodním vězeňským společenstvím setkat se svými dětmi.

Letos již podruhé se ve Věznici Bělušice uskutečnil projekt Mezinárodního vězeňského společenství, z.s. Den s dítětem, v rámci kterého mohlo 12 vybraných odsouzených tatínků strávit sobotní den se svými dětmi a partnerkami. Akce se uskutečnila na okrasné zahradě Věznice Bělušice od 9 do 17 hodin. (standardní návštěvy trvají tři hodiny). Hlavním cílem projektu je udržení rodinných vazeb cílených na děti.

"Tentokráte se projektu zúčastnil i její ambasador herec Filip Tomsa a moderátoři české televize Bára Černošková a Jiří Kalemba, kteří celou akci moderovali a rovněž doplnili i o vyprávění na účasti na letošních letních olympijských hrách. Pro účastníky byli připraveny kreativní worshopy, celodenní občerstvení a stejnobarevná trička, která opticky rodiny spojily jako celek. Celou akci doplňoval svou hudbou DJ, maskoti večerníčka a duháčka a i fotokoutek, kde se rodiny mohli nechat společně či s ochotnými hosty vyfotit a mít tak na památku společnou fotografii. Na závěr všechny přítomné děti obdržely spoustu dárků a nechyběly bohužel ani slzy při loučení se svými tatínky," uvádí mluvčí věznice Danuše Vránová.

O MVS

Mezinárodní vězeňské společenství, z.s. je křesťanské sociální hnutí bez rozdílu vyznání. MVS pomáhá všem, kterých se dotkl zločin: obětem trestných činů, odsouzeným, propuštěným, rodinám všech, zejména dětem vězňů a pracovníkům justice. MVS je součástí Prison Fellowship International, největší křesťanské světové dobrovolnické organizace v oblasti vězeňství, která pracuje ve více jak 120 zemích.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru