ROZHOVOR: Skvělá zpráva! Most připravuje k pronájmu nové zahrádky na okraji města
ilustrační foto: CC0
Most

Most - Město Most připraví více než dvě desítky nových zahrádek ve Vtelně. Jakmile bude hotová potřebná infrastruktura, nabídne je k pronájmu. V rozhovoru přináší další informace primátor Mostu Jan Paparega.

Pane primátore, proč bude město budovat nové zahrádky pro Mostečany?

V této době je čím dál větší poptávka po volných rekreačních plochách. Tak jsme na to zareagovali i my a našli jsme vhodnou lokalitu v blízkosti zahrádek ve Vtelně, které již fungují. Chceme tyto plochy připravit a nabídnout je Mostečanům k pronajmutí.

V jaké fázi se nyní nacházíte?

V současné době soutěžíme veřejnou zakázku. Budeme ji zadávat k realizaci tak, aby v tomto roce byly plochy připravené. Bude tam veškerá infrastruktura. To znamená oplocení a nějaké cesty, elektřina a samozřejmě voda.

Když budu mít zájem, přihlásím se do nějakého pořadníku?

Je to tak. V současné době nicméně pořadník ještě neběží. Je potřeba nejdřív zrealizovat, my poté zveřejníme záměr pronájmu a samozřejmě budeme sbírat podněty. Předpokládáme, že zájem bude větší, než bude k dispozici ploch k pronájmu jako takových a budeme se s tím muset nějak vypořádat.

Ploch bude 24. Na jak dlouhé období bude jejich pronájem?

Pronájem bude dlouhodobý. Chceme standardně uzavírat dlouhodobé smlouvy, samozřejmě s nějakou možností výpovědi, pokud nebude konkrétní nájemce splňovat, dodržovat povinnosti, které budou uloženy smlouvou. Ale počítáme s tím, že nabídneme plochy k nějaké dlouhodobějším rekreaci.

Bude zahrádka určena i pro nějakou výstavbu?

Budeme se držet striktně pravidel proto, aby tam nevznikaly nějaké neregulované výstavby rodinných domů a podobně, jako je to v některých oblastech, kde již zahrádkářské kolonie v Mostě fungují. Právě proto jdeme cestou pronájmu, nikoliv prodeje, abychom zamezili tomuto trendu. Za nás úplně do zahrádkářských kolonií nepatří. Nicméně nějaká drobná stavba, altán nebo nějaká zahradní chatka, určitě bude možná.

Jaká bude výše nájemného?

Nájemné bude vycházet z našich interních pravidel. Abych se přiznal, tak teď je nemám v hlavě, nicméně nebude to žádná závratná částka. Standardní cena za pronájem. Pokud bude mít kdokoliv zájem, tak se může už nyní podívat, za jakých podmínek fungují ostatní zahrádky, které pronajímáme, a z pravidel si může dovodit, jaké to nájemné za metr čtvereční bude. S tím, že počítáme, že tam bude k dispozici plocha nějakých 350 až 400 m².

Budete v budoucnu hledat i další místa pro zájemce o zahrádky?

Rozhodně chceme tím trendem jít. Není to určitě finální plocha zahrádek a budeme se zabývat tím, kde nabídnout i další plochy našim mosteckým obyvatelům.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru