AKTUÁLNĚ: Město Most a státní podnik DIAMO vítají možnost zatraktivnění jezera Most, nikoliv však na úkor jeho běžných návštěvníků
Pláže a prostor blíže u jezera má být volně přístupný, nehledě na pořádání komerčních akcí. Ilustrační foto
Most

Most - Zástupci statutárního města Mostu a státního podniku DIAMO projednali ve středu se zástupci společnosti The Most 4you aktuální stav příprav a podmínek pro konání akce THE MOST FEST v areálu jezera Most. Magistrát ve středu v podvečer informuje o výsledcích jednání.

"Město Most a státní podnik DIAMO společně podporují rozvoj kultury a také kulturních akcí včetně záměru uspořádání festivalu u jezera Most (píšeme zde). Základním stavebním kamenem pro to, aby se festival v areálu jezera Most mohl vůbec konat, je uzavření nájemních smluv s organizátorem akce," informuje radnice.

Zástupcům společnosti The Most 4you sdělilo město Most a DIAMO podmínky pronájmu pozemků u jezera Most, za kterých je možné festival uspořádat. O konečné podobě nájemních smluv probíhají aktuálně intenzivní jednání.

Zároveň obdrželi pořadatelé festivalu informaci, že uzavření pláží jezera Most jejich oplocením není možné, neboť tato část jezera je primárně určena k rekreaci obyvatelů města Mostu a přilehlého okolí a turistů, kteří na jezero zavítají, a nikoliv k pořádání komerčních akcí. Město se rozhodlo zachovat v letních měsících možnost návštěvy veškerého vybudovaného zázemí, které slouží široké veřejnosti, a to bezúplatně.

Všichni účastníci nicméně podporují záměr uspořádání akce, dohodli se na poskytnutí vzájemné součinnosti při finalizaci nájemních smluv, jakož při realizaci festivalu jako takového. Další detaily budou komunikovány v následujících týdnech mezi všemi dotčenými subjekty.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru