Mostečan stihl vykrást tři auta za hodinu v různých částech města
Ilustrační foto
Most

Most - Policejní vyšetřovatel zahájil trestní stíhání 42letého muže z Mostu ze spáchání trestných činů krádež vloupáním, poškození cizí věci a maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání. Na svědomí má mít tři vykradená vozidla.

Muž měl koncem ledna v odpoledních hodinách násilně vstoupit do nákladového prostoru zaparkovaného vozidla Peugeot. Podle policistů z automobilu odcizil kleště a nůžky na plech, 2 gumové palice, 3 ruční pily a další nářadí. Poškozením vozu a krádeží věcí způsobil majiteli škodu 13 tisíc korun.

Velmi činné ráno měl Mostečan o měsíc později. V druhé polovině února v ranních hodinách měl za užití síly vniknout do vozidla Volkswagen v centru města. Automobil prohledal a z místa odešel s rádiem v ruce. Vlastníkovi zanechal škodu přes 2 tisíce korun. Zhruba za půl hodiny se stal jeho terčem zaparkovaný vůz Volkswagen v městské části Výsluní. Taktéž měl násilně vniknout do prostoru auta, ze kterého odcizil autorádio a batoh. Při tomto činu způsobil šestitisícovou hmotnou škodu. Několik minut trvalo obviněnému k přesunu do jiné městské části. Před sedmou hodinou ranní měl po násilném vstupu do dalšího vozidla Volkswagen odcizit z vnitřního prostoru autosedačku, dětský podsedák a rádio. Tomuto poškozenému způsobil krádeží věcí a poničením auta škodu ve výši 9 tisíc korun.

"Všech těchto skutků se měl podle vyšetřovatele dopustit, ačkoliv byl již dříve za majetkové delikty soudně potrestán. Aby toho nebylo málo, policisté kladou stíhanému za vinu, že začátkem března řídil motorové vozidlo, přestože mu okresní soud tuto činnost v únoru zakázal. V případě odsouzení hrozí Mostečanovi až tříletý pobyt ve vězení," uvedl mluvčí policistů Václav Krieger.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru