Těžaři podpořili Svazek obcí v regionu Krušných hor
Foto: SORKH
Most

Litvínov - Budoucnost regionu, jak ji navrhuje Sev.en Energy po ukončení těžby hnědého uhlí v lomu ČSA, představil starostům Svazku obcí v regionu Krušných hor generální ředitel těžebních společností Sev.en Energy Petr Lenc. Při slavnostním aktu byla také podepsána smlouva mezi Severní energetickou a Svazkem obcí v regionu Krušných hor, na jejímž základě těžební společnost podpoří činnost svazku částkou 500 tisíc korun.

Partnerství mezi těžební společností a Svazkem obcí v regionu Krušných hor (SORKH) je dlouhodobé. Těžební společnost podpořila řadu projektů, které v minulých letech svazek realizoval. Peníze od těžební společnosti tak plynuly například do rozvoje horské školy v Hoře Svaté Kateřiny, kterou navštěvují rovněž děti z ostatních obcí a měst v krušných horách.

Díky podpoře těžařů vznikla naučná stezka obcemi s SORKH s turistickými informačními tabulemi. Těžební společnost podpořila rovněž obnovu Krušnohorského autookruhu. SORKH díky finančním darům od těžařů vydal turistické materiály, cyklomapy a běžecké trasy.

„V letošním roce plánujeme peníze z daru od těžební společnosti rozdělit mezi všechny členské obce SORKH. Většinou je využijí na podporu sportu a volnočasových aktivit v obcích. Trvalé podpory Severní energetické si vážíme a děkujeme za ni,“ uvedl předseda SORKH David Kádner. Za všechny obce vyjádřil poděkování také starosta Meziboří Petr Červenka.

Petr Lenc využil příležitost a starostům představil záměr revitalizace území zasaženého těžbou v lomu ČSA, kde by v budoucnu měla dostat prostor bezemisní výroba energie, agrivoltaika, ekologické zemědělství, udržitelné smart bydlení, ale i přírodě blízké zóny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru