Ve Hřensku havarovala čtyřkolka s autem. Zraněný měl být jeden z hasičů
Záchranářský Golem z Prahy. Foto: Tomáš Straka
Most

Hřensko - Záchranáři vyjížděli v sobotu pozdě odpoledne k dalšímu úrazu hasiče. Podle informací došlo ke střetu čtyřkolky a auta.

Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů uvedl, že muž utrpěl naštěstí jen lehká zranění a byl sanitním vozem přepraven do děčínské nemocnice.

Už před tím v sobotu 30. července byli při zásahu ve Hřensku zraněni celkem tři hasiči. K jednomu úrazu musel dokonce vzlétnout i vrtulník z Ústí nad Labem. Stalo se tak v lesním porostu při pádu stromu, kdy měl poté hasič spadnout ještě ze skály.

Prokop Voleník, mluvčí krajských záchranářů uvedl, že došlo po pádu ze skály ke zranění zasahujícího hasiče. Záchranáři se museli ke zraněnému nejprve slanit ze záchranářského vrtulníku, ošetřit ho a následně v podvěsu přepravit na vhodné místo, kde byl naložen a letecky přepraven s podezřením na vážné zranění do ústecké nemocnice, do traumacentra.

Mluvčí dále sdělil, že záchranáři museli transportovat do nemocnice ještě další dva hasiče. Jeden utrpěl středně vážné zranění dolní končetiny a další hasič měl alergickou reakci po bodnutí hmyzem. Zranění hasiči byli prvotně ošetřeni ve vozidle Golem. Podle informací hasič dostal od včel či vos až padesát bodnutí.

Všichni hasiči jsou mimo ohrožení života. 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru