VIDEO: Dopravní podnik vrací krásu ikonickým tramvajím T3, cestující také budou vozit pohodlněji
Rekonstruovaná tramva T3. Foto: Oldřich Hájek
Most

Mostu - Dopravní podnik měst Mostu a Litvínova postupně rekonstruuje několik tramvají typu T3. Ty jsou pro místní dopravu již ikonické.

"Rekonstruovány jsou už tři tramvaje a další jedna právě prochází rekonstrukcí," říká dopravně-technický náměstek ředitele dopravního podniku Vladimír Šefr.

https://www.youtube.com/watch?v=KnjwmHR0B5s

Veškeré práce probíhají v areálu mosteckého dopravního podniku a provádějí je místní zaměstnanci. Tramvajím se obnovuje exteriér. To znamená, že dostávají nové lakování, dočkají se repase podvozků a trakčních motorů. V interiéru se vymění kompletní obložení stropu, bočnic, nová podlaha a zvyšuje se počet sedadel s novým čalouněním.

Původ renovovaných tramvají sahá přibližně do poloviny osmdesátých let. Dopravní podnik provozuje hromadnou dopravu na Mostecku pod různými názvy již od roku 1901.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru