CHYSTÁ SE: Poznejte život císaře Karla VI. Zajímavá show s koňmi uchvátí při Valdštejnské slavnosti
Foto: Jitka Pavlíková
Most

Litvínov – Letošní Valdštejnská slavnost, která se tradičně koná 1. května, připomene výročí 300 let od korunovace Karla VI. českým králem. Tento panovník povýšil Litvínov na městys s právem užívat městskou pečeť a konat výroční trh. Program letošní slavnosti proto připomene, kým Karel VI. byl. Nepůjde o žádnou náročnou dějepravu, ale o velice zábavnou, místy akční show s koňmi v podání jezdců z Ranche Horní Wes ve spolupráci s herci divadla V Pytly Petra Stolaře.

Slavnost začíná tradičním průvodem. Po dostavbě mostu přes Mezibořskou ulici může průvod vyrazit letos od Citadely na Osadě. Těšit se můžete na kočáry s hraběcí rodinou v podání herců Docela velkého divadla, několikery mažoretky, herců Divadla V Pytli, jezdců na koních, a to vše za doprovodu dechového orchestru.

Vítání hraběcí rodiny v Zámeckém parku je na programu v 10 hodin. Protože letos si Litvínované připomínají již zmíněné významné výročí korunovace císaře Karla VI. českým králem. Bude program věnován této osobnosti. „Jeho milost, císaře Svaté říše římské, ve zdejších končinách poddaní neznají, představíme tak v obrazech jeho život od narození, přes dětství, to, jak se učil bojovat s mečem až po jeho zálibu v hudbě. Nebudu zacházet do podrobností, ale možná nám Karel VI. odprezentuje jeho právě dokončenou novou operu,“ prozrazuje divadelník Petr Stolař.

Show to bude místy akční, protože Karel VI. prožil i velice dramatická období, a samozřejmě výpravná. Tým kolem jezdce Petra Fiedlera čítá 15 lidí. Litvínované jej mají spojeného právě s úžasnou show s koňmi a ohni. Ani jedno nebude letos chybět.

Odpolední část programu je již věnována především hudbě. Moderovat ji bude Aleš Lehký.

K historii ještě odkáže Mozartův symfonický orchestr, který odkazuje na prvorepublikovou tvorbu. Koncert začíná ve 12.30 hodin.

O dvě hodiny později se publiku představí dvojnásobný držitel ceny Anděl Thom Artway & Band.
K historii ještě odkáže ve Voigtových sadech rytířský turnaj, opět v podání Petra Fiedlera a jezdců Ranche Horní Wes ve spojení se skupinou historického šermu Arthus Phor. Toto představení se rok od roku těší větší divácké přízni.

Program Valdštejnské slavnosti vyvrcholí v 16.30 hodin vystoupením poprockové kapely O5 a Radeček.

2904plakat

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru