TIPY NA VÍKEND: Veteráni, majáles nebo čarodějnický rej. Kam vyrazit za zábavou?
Ilustrační foto. Foto: Jitka Pavlíková
Most

Ústecký/Karlovarský kraj - Opět přinášíme přehled akcí, které se konají o tomto prodlouženém víkendu. Vyrazit můžete do Chomutova na sraz veteránů, na Žatecku a Děčínsku mají svůj rej čarodějnice, na Karlovarsku se v historiském statku konají komentované prohlídky. Stačí si vybrat.

MOSTECKO

Studentský majáles
30. 4. 2023, 14-18 hod., Zámecký park Litvínov

  • Program studentů Gymnázia TGM Litvínov a žáků ZUŠ Litvínov.
    Vystoupí pěvecký sbor GTGM Litvínov, zpěvačka Klára Špačková, Marching Band, Saxofonový kvartet ZUŠ Litvínov, North Bohemian Quartet a Ruby Francová, zpěvačka Hakika, Filip Ungr a Ondra Krejča. Od 20 hodin afterparty v klubu Attic.
  • Vstup zdarma, věkově neomezeno.

 

CHOMUTOVSKO

Do Chomutova se sjíždí veteránské skvosty

29.4.2023, 10:00, Chomutov

  • Veteran Car Club Chomutov pořádá dnes již 27. sraz historických vozidel. Sjíždět se začaly v 10 hodin na parkoviště Severočeských dolů. Nenechte si ujít tuto krásnou podívanou.
    K vidění budou noblesní kousky, jež voní benzínem, až do 14 hodin. Soutěže začnou v pravé poledne. K večeru se historické vozy přemístí k hotelu Arena, kde budou vyhlášeny výsledky.
  • Vstupné zdarma.

 

ÚSTECKO

Zahájení cyklistické sezóny na Labské stezce v Ústí nad Labem
29. 4. 2023 10:00 - 15:00, Labská stezka u KOLOcafé

  • Těšte se na zábavný sportovní den pro celou rodinu. Start je u přístaviště v Církvicích v 11:00. Kola či koloběžky možné zapůjčit v Cyklocentru města Ústí nad Labem (prostor Zanádraží).
  • Vstupné neuvedeno

 

TEPLICKO

Benefiční koncert v muzeu v Teplicích
29. 4. 2023 18:00 - 19:00, Rokokový sál teplického zámku

  • Město Teplice srdečně zve na benefiční koncert operní a klavírní hudby, který se uskuteční v sobotu 29. dubna od 18 hodin v Rokokovém sále teplického zámku. Výtěžek z dobrovolného vstupného bude věnován lidem na Ukrajině.
  • Program koncertu: A. Vivaldi, Arie Abry z oratoria “Juditha triumphans”, W. A. Mozart, Arie Cherubína z opery “Figarova svatba”, W. A. Mozart, romance “Když Luisa pálila dopisy svého nevěrného milého”, G. Verdi, Arie Feneny z opery “Nabucco”, L. Revutsky, Prelude Op.4/1, S. Hulak-Artemovsky – píseň Odarky z opery “Záporožec za Dunajem”, A. Kos-Anatolsky, romance “Když modré hory usnuly”, V. Kosenko, Poema Legenda, Op.12, No.1, A. Kos-Anatolsky, píseň “Dva potoky z Černých hor”, Ukrajinská lidová píseň v úpravě M. Stetsyuna “Oh, vím, že mám hřích”.
  • Vstupné: dobrovolné

 

DĚČÍNSKO

Desatero čarodějnických řemesel na děčínském zámku
29. 4. 2023 14:00 - 17:00, Jižní zámecké zahrady

  • Čarodějnický den plný zábavy a her v Jižních zahradách děčínského zámku. Čarodějky, kouzla a magie. Na děti čeká spousta úkolů, které prověří jejich čarodějnické znalosti a dovednosti. Kdo se vyučí desateru řemesel, bude odměněn. Součástí akce bude prodej občerstvení, regionálních produktů a opékání vlastních buřtů. Vstup z prvního nádvoří a od zámecké sýpky.
  • Vstupné: 100,- Kč

 

LITOMĚŘICKO

Jarní jarmark soběstačnosti Zahrada všech 2023
29. duben 2023 v 11:00, Čajovna Hóra, Litoměřice

  • V sobotu se opět koná tradiční jarní zahrada všech. Těšit se můžete na hudbu, stánky s lokálními produkty a domácí výrobky. Samozřejmostí jsou stánky s prodejem lokální tvorby a domácích produktů. Se svým stánkem se můžete hlásit na mail nebo prostě přijďte, místo se vždy najde.
  • Vstupné neuvedeno

ŽATECKO A LOUNSKO

Čarodějnický rej
30. 4. 2023, 16:00, Žatec

  • V Letním kině v Žatci se koná čarodějnický rej. Nebude chybět tanec a soutěže o „NEJ“ čarodějnici, zábavný program pro malé a večer bude zakončen upálením čarodějnice.
  • Vstup zdarma.

 

Rej na Červeňáku
30. 4. 2023, 15:30, Červeňák

  • Spolek Slunovrat zve všechny malé i velké čaroděje a čarodějky 30. dubna na společný rej na Červeňáku. Těšit se můžete od 15:30 hodin na stezku pod kopcem se zábavnými úkoly, dále vás čeká kreativní dílnička, tanečky a od 17:00 hodin zapálení čarodějnice.
  • Špekáčky i další občerstvení k zakoupení v chatě.
  • Vstupné neuvedeno.

 

KARLOVARSKO

Komentované prohlídky na statku Milíkov

30. 4. 2023, 17:00, Milíkov

  • Ještě nemáte plány na neděli 30. dubna? Pak můžete zavítat do Milíkova, kde se Muzeum Cheb připojí k programu tradičního stavění obecní MÁJE. Připraveny jsou pro vás tři komentované prohlídky nově zrekonstruovaného hrázděného statku. První začíná v 17 hodin, další pak proběhnou v 18 a 19 hodin. K návštěvě historické perly Chebska jsou zváni místní i přespolní.
  • O akci jsme psali ZDE.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru