Mozaikové sečení trávy vyvolalo pozitivní ohlas
Foto: e-deniky
Most

Most – Velkou odezvu na sociálních sítích získala zpráva o novém způsobu sečení trávníků v Mostě.


„Město Most přistoupí v letošním roce k novému způsobu údržby travnatých ploch. Na vybraných lokalitách bude vyzkoušen ekologicky šetrný způsob ošetření travního porostu tzv. mozaiková seč. Záměrné ponechání dočasně nesečené části travního porostu přispívá k udržení většího množství vody v půdě, vyšší tráva snižuje prašnost a přispívá k vyšší biologické rozmanitosti rostlinných i živočišných společenstev. Neposečené části trávníků zajišťují potravu a úkryt pro hmyz, kterého ve městech dramaticky ubývá a který je pro přírodu důležitý," informoval na webu města a sociálních sítích mluvčí Václav Novotný.
„Konečně. Kolikrát po posečení až u země tráva začala schnout a žloutnout. Sekala se moc nízko. Taky by se nemuselo sekat po dešti. Někdy to potom vypadá, jak na tankodromu," zněla jedna z první reakcí pod příspěvkem od Miroslavy Švihurové-Murarikové.
Další reakce na sebe nenechaly čekat, lidé radí například, ať se seká jen těsně kolem chodníků a rozhodně ne v dubnu, nejdříve v květnu.
Sekání trávy je každoročně na sociálních sítích komentované také v Litvínově. Město je rozděleno do několika zón. Nejčastěji se seká v centru města a na exponovaných místech. Sekání trávy rozděluje lidi na dva tábory. Jedni z důvodu výskytu klíšťat, kvůli alergiím, pohybu dětí a psů v trávě vyžadují častější sekání, druhá skupina přesný opak. Všichni se ale shodují, že se trávník seká příliš u země. Jednatel společnosti Technické služby Litvínov Petr Řeháček na toto reagoval, že sekačky mají nastavenou seč na nejvyšší možnou výšku a záměrně se s ní nedá hýbat. Problém je však u strunových sekaček, kdy způsob sečení záleží jen na pracovníkovi.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru