V pondělí na Prvního máje jsou supermarkety otevřené, 8. května ale počítejte s omezením prodeje ve velkých prodejnách
Foto: ČOI
Most

ČR - Na svátek 1. května je umožněn prodej bez omezení a žádný zákon v tento den prodávat nezakazuje. Nicméně vždy je lepší se přesvědčit přímo u obchodníka, zda bude mít otevřeno, protože žádný zákon zároveň nepřikazuje mít otevřeno na „Svátek práce“.

Velké prodejny ale nemohou v pondělí 8. května prodávat. Tento den patří mezi vybrané státní svátky, kdy je zakázán prodej dle zákona č. 223/2016 Sb., o prodejní době v maloobchodě. Zákaz dopadá především na provozovny s prodejní plochou nad 200m².

Zavřeno bude mít Globus, Kaufland, Penny, Billa, Tesco i Lidl. Obchodní řetězec Albert vlastní i některé prodejny menší než 200m², v těchto by mělo být otevřeno, větší budou zavřeny.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru