Nemáte ještě příměstský tábor pro dítě? Volná místa se hledají jako jehly v kupce sena. Ale ještě se najdou
V RÁMCI PŘÍMĚSTSKÉHO TÁBORU SE DĚTI PODÍVAJÍ NA ŘADU MÍST. FOTO: SCHOLA HUMANITAS
Most

Mostecko – Zajistit program dětem na léto je každý rok snazší. Nabídka příměstských táborů je rok od roku pestřejší. Jenže rodiče nesmí nic nechat na poslední chvíli. Na začátku května zbývají jen jednotky volných míst.


Například Středisko volného času v Mostě pořádá 16 letních příměstských táborů různého zaměření, cena nejlevnějšího je 1 400 korun. Tedy 280 korun na den, ovšem jídlo si musí děti vozit s sebou. U jednoho červencového kurzu je jedno volné místo, pak je ještě několik volných míst u sportovního příměstského tábora, který se koná úplně na konci prázdnin. Jinak jsou všechny tábory zcela obsazeny, maximálně pořadatel zapisuje náhradníky.

Devět turnusů připravilo také Centrum radost ve spolupráci se skautským střediskem Most. Cena je jednotná, a to 2 100 korun. V ceně je oběd a pitný režim. „Volno máme v prvním a druhém termínu, když je tématem nejprve safari a zvířecí dobrodružství. Pak v šestém až devátém termínu, kdy jsou témata divoký západ, cesta do hlubin země, cesta kolem světa a doba kamenná,“ potvrdila Tereza Hotová.

Pouze přihlášky pro náhradníky přijímá také Příměstský tábor Veselá věda v termínu od 24. do 28. července. Koná se na 7. ZŠ Jakuba Arbesa. Pro děti je připraveno bádání venku i uvnitř, zajištěn je oběd. Cena tábora pro děti od 6 do 11 let je 2 970 korun.

Vyprodané jsou i tábory s vyšší cenou. Například Bridge academy pořádá příměstský Minecraft tábor, kde se děti seznámí se základy elektroniky a kde jsou veškeré aktivity zaměřeny na tematiku oblíbené hry Minecraft. Se zajištěním jídla pro děti na celý den stojí tábor 4 850 Kč.

O něco lepší situace je v Litvínově, kde je možnost sehnat ještě místo hned v několika příměstských táborech. Volno je například ještě u příměstského tábora, který pořádá Základní škola Jeřabinka v závěru prázdnin, tedy od 28. srpna do 1. září. Všichni se vydají na výlety – na Jezeří, do německého Olbernhau, do ZOO v Ústí nad Labem a na bobovou dráhu na Klínech. Čeká je též vyrábění a tvoření. Jídlo je zajištěno po celý den. Cena tábora činí 3 500 korun.

Volná místa jsou také na Poznávacím táboru POTAB, který pořádá Schola Humanitas. Termín je od 3. do 14. července. „Nabízíme možnost přihlásit dítě i jen na polovinu turnusu,“ podotýká ředitel školy Milan Šťovíček. Schola Humanitas byla vůbec první, kdo v Litvínově nabídl příměstský tábor, a to už v roce 1995. Mimořádný je tábor také tím, že se jej mohou zúčastnit zájemci až do 18 let. „Ještě loni jsme měli skupinku, která opravdu jezdila každý rok, byli úžasná parta. Z takovéto mládeže se následně rekrutují praktikanti. Tábor i vedoucí znají a je s nimi skvělá spolupráce,“ dodává Milan Šťovíček. Cena za celý turnus je 5 600 korun, za druhý týden 3 500 korun a za první týden 2 100 korun, tedy vždy 700 korun na den. Oběd je součástí ceny.

Volno v obou termínech hlásí také Sportovní soukromá základní škola Litvínov. První turnus je naplánován hned na začátek prázdnin, tedy od 3 do 7. července. Program je naplánován včetně obou dnů státních svátků. Druhý turnus následuje hned poté tedy od 10 do 15. července. Tábor je určen pro děti od 6 do 11 let. Jeho cena je 2 100 korun, v ceně je zahrnutý oběd a pitný režim. V případě prvního turnusu je možnost přespat jednu noc ve škole.

Ostatní tábory jsou vyprodané dlouhodobě dopředu, a to i při jeho vyšší ceně. Za velmi atraktivní tábor je například považován příměšťák od Klubu Kapka. Cena na týden je 5 400 korun, všechny termíny jsou nicméně plné hned, jak se kurzy vypíšou. Součástí jsou atraktivní výlety, a hlavně plavání v tamním bazénu.

Tábor jak pro ukrajinské, tak pro české děti připravuje Odbor sociálních věcí a školství města Litvínova. Protože je hrazen z dotace, bude zcela zdarma. „Červencový termín dosud ladíme, protože navazuje na kurz českého jazyka pro uprchlíky z Ukrajiny. Aby mohly maminky docházet na výuku, zajišťujeme jejich dětem právě příměstský tábor. Druhý turnus máme již určený, začíná 7. srpna,“ potvrdila vedoucí odboru Veronika Knoblochová. Tento tábor připravilo město již v loňském roce a všichni si jej velmi pochvalovali. Ukrajinské děti se ve společnosti svých českých kamarádů učí jazyku velice přirozeně a rychle.

Volná místa nabízí také příměstský tábor Léto s Bivojem, a to v druhém turnusu od 17. do 21. července. Každé dopoledne i odpoledne čeká na děti pestrý pohybový program zaměřený na všesportovní průpravu doplněný o poznávání zajímavých míst ve městě a okolí. Zajištěna je dopolední svačina, oběd a pitný režim. Cena je 2 300 korun.

Ve stejném termínu pořádá příměstský tábor ve sportovním areálu na Klínech agentura ZIMLET Klíny. Každoroční praxe je taková, že lektoři si přebírají děti v Mostě u sportovní haly, další zastávka je v Záluží a v Litvínově, a pak už s dětmi míří autobus do hor. Z Klínů se odjíždí ve čtyři hodiny odpoledne, takže v pět hodiny vystupují děti z autobusu opět v Mostě. Volno je nyní ještě 18 míst. Zajištěno je celodenní stravování a pitný režim. Cena tábora je 3 990 korun.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru