Děti vyskákaly na obědy do mateřských škol přes 1,7 milionu korun
Ilustrační foto: CC0
Most

ČR – Některé děti v českých mateřských školách nechodí na obědy, protože si to jejich rodiče nemohou dovolit, neboť cena stravného je v mateřinkách oproti základním školám až dvojnásobná. Právě takovým dětem a rodinám pomáhá obecně prospěšná společnost WOMEN FOR WOMEN (W4W), a to v rámci nově spuštěného projektu SOS do školky. Tento projekt na Den dětí podpořily dvě akce spolupořádané s generálním partnerem Skupinou Sev.en a Nadací rodiny Tykačových. Celkový výtěžek z této fundraisingové akce byl více než 1,7 milionu korun.

Pop-up akce se konaly při příležitosti Dne dětí na pražské Kampě a ve Zlíně, a to v průběhu prvního dne Zlínského filmového festivalu. Za každý dětský skok přes švihadlo putovalo 10 Kč na transparentní účet projektu SOS do školky (SOS: svačinka-oběd-svačinka). Celkovou sumu navíc nadace manželů Tykačových zdvojnásobila. V Praze se celkově skočilo 48 394 skoků, ve Zlíně 38 352 skoků. V součtu tak Nadace rodiny Tykačových převedla za obě fundraisingové akce celkem 1 734 920 Kč na svačinky a obědy znevýhodněným dětem registrovaným v projektu SOS do školky.

Více informací o projektu naleznete ZDE.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru