VIDEO: Mostečtí školáci si rozumí s roboty, umí je postavit i programovat
Soutěž Roboshop 2023. Foto: Oldřich Hájek
Most

Most - Co tým, to jiný přístup k řešení zadaných úkolů. Žáci mosteckých základních škol v soutěži Roboshop 2023 ukazovali svoji kreativitu i znalosti informačních technologií. Stavěli a programovali roboty.

Soutěž pro žáky 9. ročníků základních škol vypsal zřizovatel, město Most, ve spolupráci s Univerzitou Jana Evangelisty Purkyně.

Žáci v týmech postavili robota, který byl schopen splnit zadané úkoly. Každý z úkolů měl svůj vlastní program, který školáci postupně spouštěli. Roboty měly za úkol rozpoznat barvy a patřičně zareagovat.

https://www.youtube.com/watch?v=Zj4WwGOBmcQ

Dalším z úkolů bylo sledovat vytyčenou trasu. Mimochodem: připomínala okruh okolo jezera Most. Sestavené stroje rovněž kreslily a manipulovaly s předměty.

"Žáci obhajují znalosti a dovednosti v oboru IT v polytechnickém vzdělávání, protože musí pracovat s libovolnou stavebnicí, většinou jde o LEGO, a prokázat znalosti i z jiných oborů," říká Veronika Baštová, lektorka IT dílen z Katedry informatiky na Přírodovědecké fakultě UJEP.

 

A i když výsledky v soutěži nebyly vždy stoprocentní, mostečtí školáci ukázali svůj pozitivní vztah k technologiím i tvořivé činnosti.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru