DOBRÁ ZPRÁVA: Město Most zajistilo wi-fi signál ve dvou tramvajích
Areál mosteckého dopravního podniku. Ilustrační foto
Most

Most, Litvínov - Město Most připravilo pro cestující v městské hromadné dopravě příjemné překvapení. „Zajistili jsme pro cestující ve dvou tramvajích v naší městské hromadné dopravě připojení k internetu bez jakýchkoliv datových omezení a s plnou rychlostí,“ řekl primátor města Mostu Jan Paparega.

Město společně s Dopravním podnikem měst Mostu a Litvínova zajistilo připojení k internetu v bezplatném pilotním projektu. „Připojení bude na dvou vybraných tramvajích T3, konkrétně ev. č. 307 a na tramvajové soupravě ev. č. 222-246. Vozidla budou označena symboly Wi-fi free,“ řekl ředitel dopravního podniku Daniel Dunovský.

Tramvajová souprava s wi-fi již do provozu vyjela, druhá tramvaj vyjede během několika málo dní. Jak doplnil Dunovský, celý projekt bude vyhodnocen, poté se zváží jeho případné rozšíření. Náklady na data budou hrazena také z úvodní reklamy - po připojení k wifi se žádná reklama zobrazovat již nebude.

Vysokou kvalitu docílí dodavatel T-mobile ČR tak, že je tramvaj připojena do všech mobilních sítí současně a data proudí přes více modemů a SIM karet. „Tím je dosaženo vysoké rychlostí i při plně obsazené tramvaji. Kromě přenosu internetu je technologie připravena také na přenos služebních dat a obrazu pro potřeby dispečinku,“ dodal Dunovský.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru