Mostecký malý fotbal ovládly týmy Old Bridge a Gamblers Most
Vítězné mužstvo Seniorligy Old Bridge. Foto: MLMK
Sport

Most - Poslední listopadovou sobotu bylo hřiště 11. ZŠ Most kulisou pro vyvrcholení letošního mosteckého malého fotbalu. To mělo podobu finálových utkání premiérového ročníku Seniorligy Most a již sedmnáctého ročníku Mostecké ligy malé kopané.

V historicky prvním finále Seniorligy Most, tedy nové soutěže pro hráče 40+, na sebe narazily první a druhý tým základní části, tedy FC Záchytka a Old Bridge. Oba týmy vrhly do boje prakticky nejsilnější možné sestavy a předváděná hra tomu odpovídala. Od úvodního hvizdu se hrál velmi kvalitní veteránský malý fotbal. Do vedení šla FC Záchytka gólem Jana Ladomerského. Přes urputnou snahu Old Bridge o vyrovnání k němu až do poločasu nedošlo a půli tak trávila v lepší pozici Záchytka. Old Bridge dokázalo srovnat vývoj utkání až v druhé polovině zápasu, kdy na 1:1 srovnával Pavel Klárman po asistenci Jiřího Raina. Záchytka však dokázala jít opět do vedení brankou Václava Pospíšila po nahrávce Tomáše Veselovského. Old Bridge šli po zbytek utkání mocně za vyrovnáním a za svou snahu byli chvíli před koncem utkání odměněni vyrovnávací brankou Vladimíra Michálka po asistenci Karla Giampaoliho. Konečný stav 2:2 tak rozhodl o tom, že o historicky prvním mistrovi Seniorligy Most rozhodne penaltový rozstřel. Až v deváté sérii rozhodla neproměněná penalta týmu FC Záchytka o tom, že první záznam na putovní pohár pro mistry Seniorligy Most napsal tým Old Bridge.

Finálové utkání soutěže tedy uzavřelo první ročník Seniorligy Most a to výhrou týmu Old Bridge. Nejproduktivnějším hráčem základní části se stal Petr Hrach 15+5 (Old Bridge), nejlepším střelcem s patnácti zásahy ten samý hráč a nejlepším nahrávačem této části soutěže s devíti asistencemi Jiří Rain (Old Bridge). Titul nejlepšího gólmana ročníku si připsal Martin Šíla z FC Záchytka s průměrem 2,13 obdrženého gólu na zápas. Nejproduktivnějším hráčem play-off se stal Tomáš Veselovský 3+2 (FC Záchytka), nejlepším střelcem se třemi zásahy Vladimír Michálek z Old Bridge a nejlepším nahrávačem Karel Giampaoli (3 asistence) z Old Bridge.

Nejplatnějším hráčem soutěže zvolili kapitáni jednotlivých týmů Petra Hracha z Old Bridge.

Jen co byl uzavřen ročník Seniorligy, následovalo vyvrcholení Mostecké ligy malé kopané. Před historicky nejvyšší návštěvou na mosteckém malém fotbalu se proti sobě postavili dva skutečně mimořádní představitelé nejen mosteckého, ale přímo republikového malého fotbalu. Atlético Most – úřadující mistři Mostecké ligy malé kopané, čtvrtý tým z Mistrovství republiky 2018, účastník Ligy mistrů 2018, vítěz řady malofotbalových turnajů a proti nim Gamblers Most – sedminásobní mistři Mostecké ligy malé kopané, dvojnásobní mistři republiky, účastníci Ligy mistrů a rovněž vítězové řady malofotbalových turnajů včetně zlatého hattricku na prestižním Quanto Cupu.

Vzhledem k výše uvedenému pak určitě není žádným překvapením, že proti sobě v sobotu nastoupily mimořádné sestavy vyšperkované na obou stranách hned několika českými reprezentanty. Tomu všemu pak samozřejmě odpovídala kvalita předváděné hry, která měla skutečně výjimečné parametry. Atlético Most vtrhlo do zápasu jako velká voda a již ve druhé minutě šlo do vedení gólem Jakuba Chábery po asistenci Jakuba Hruštince. Gambleři se ovšem otřepali velmi rychle a o chvilku později vyrovnával Václav Štípek. Od té doby byl na hřišti již jen jeden tým. Gambleři Most začali naplno uplatňovat roky a roky zkušeností s malým fotbalem a jako dobře fungující stroj pálili jeden gól za druhým. V poločase již svítilo na ukazateli skóre 4:1 pro Gamblery a Atlético dokázalo poprvé odpovědět až po osmigólové šňůře Gamblerů. Druhý a poslední zásah Atlética si připsal velmi dobře hrající Daniel Kasal po druhé nahrávce Jakuba Hruštince.

2611mlmk2

Vítězné mužstvo Mostecké ligy malé kopané Gamblers Most. Foto: MLMK

V barvách Gamblerů úřadovala především dvojice skutečně skvěle hrajících Michalů Saláka (2+1) a Macháčka (0+3). Ty doplňovali dvoubodoví Zdeněk Macháček (2+0) a Vladimír Pátek (1+1).

Finále si tak pro sebe v poměru 8:2 připsali Gamblers Most a velmi rázně si vzali po roční odmlce zpět svůj v pořadí již osmý mistrovský titul. Zároveň tak rozhodli o tom, že jsou prvním zástupcem Mostecké ligy malé kopané na Mistrovství republiky 2019.

Nejproduktivnějším hráčem základní části soutěže se stal Vít Popelka 31+36 z GMS Most. Nejlepším střelcem jeho týmový spoluhráč Petr Bohata se čtyřicetijedna zásahy a nejlepším nahrávačem se třicetišesti asistencemi opět Popelka. Nejlepším gólmanem soutěže se stal Miloslav Aschenbrenner z Katalánců Most s průměrem 3,47 obdrženého gólu na zápas. Titul nejproduktivnějšího hráče play-off si připsal Jakub Hruštinec 10+6 z Atlética Most stejně jako titul nejlepšího střelce (10 zásahů). Nejlepším nahrávačem této části soutěže se stal Michal Macháček (6 asistencí v menším počtu zápasů).

Nejplatnějším hráčem Mostecké ligy malé kopané 2018 zvolili hráči ze svého středu Petra Bohatu z GMS Most.

Závěrečným hvizdem finále MLMK a rozdáním všech ocenění byly ukončeny veškeré letošní aktivity mosteckého malého fotbalu, který ožije po zimní přestávce zase na jaře.

Všichni hráči, týmy i příznivci tohoto krásného sportu na Mostecku se tak znovu dočkají v průběhu března 2019. Více informací na www.fotbal-most.cz a www.fotbalmost.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru