Litvínovští plavci přivezli z krajského přeboru 24 medailí. Nejúspěšnější byl Petr Adamec
Litvínovská výprava plavců na krajském přeboru v Litoměřicích
Sport

Litoměřice - V uplynulém víkendu se v Litoměřicích konal krajský přebor mladšího žactva Ústeckého kraje v plavání. O cenné kovy a tituly krajského přeborníka zabojovali plavci a plavkyně ve třech kategoriích.

Litvínovské žactvo se nedalo přehlédnout, a to nejen kvůli výrazné žluto černé kombinaci barev klubového oblečení. Přivezli totiž celkem 24 medailí.

Nejúspěšnějším plavcem se stal jedenáctiletý Petr Adamec, který získal šest titulů krajského přeborníka na tratích 50, 100, 200, 400 a 800 m volný způsob a 100 motýl. Dva přebornické tituly získala devítiletá Adéla Bergmanová v závodech 50 m motýl a 50 m volný způsob.

Dalším přeborníkem kraje se stal desetiletý David Rous a to na trati 100 m polohový závod. O sedm stříbrných medailí se zasloužili tito plavci: 2x Laura Prantová v kategorii desetiletého žactva na tratích 50 a 100 m znak, 2x Filip Brna v kategorii desetiletého žactva na tratích 100 m prsa a 100 m polohový závod, Adéla Bergmanová na trati 100 m polohový závod, Petr Adamec na trati 50 m motýl a David Rous na trati 50 m prsa.

Sbírku medailí doplnili osmi bronzovými plackami tito závodníci: 2x David Rous na tratích 50 a 100 m volný způsob, 2x Alexandr Kunkela (10 let) na tratích 50 a 100 m znak, 2x Adéla Andrlová (9 let) na tratích 50 m znak a 50 m prsa, Filip Brna na trati 50 m prsa a Laura Prantová na trati 50 m motýl. Vysoký počet medailí, ale především osobních rekordů značí skvěle načasovanou formu litvínovského mladšího žactva pro nadcházející Poháry České republiky.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru