Malá kopaná: Po infarktovém průběhu slaví Most výhru nad Olomoucí
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Zoufalý první poločas, napínavé okamžiky, záplava gólů i šťastný konec pro domácí. To vše bylo k vidění na hřišti 11. ZŠ Most v rámci 8. kola Superligy malého fotbalu. V tom se proti sobě postavili hráči domácího Mostu a hostující Olomouce.
Průběh zápasu byl tentokrát skutečně extrémně napínavý, a kdo si nechal toto utkání ujít, o moc přišel. Domácí, toužící napravit zaváhání ze hřiště Plzně, přivítali hosty v tomto složení - Bíro Ondřej "C" - brankář, Boček Martin, Černý Jakub, Dolechek Danyil, Horský Jaroslav, Kasal Daniel, Levý Stanislav, Macháček Michal, Pátek Vladimír, Popelka Vít, Pyskatý Jan a Režný Tomáš.

Rovněž olomoučtí disponovali slušnou kvalitou opírající se zejména o výkony svého kapitána - Dědoch Matěj - brankář, Kaďorek Lukáš, Liška Martin, Malenda Tomáš, Michejda Vojtěch, Ronza David, Šuba Jan, Tögel Jan "C" a Zeman Tomáš.
Samotné střetnutí nemohlo pro domácí začít lépe. Již ve druhé minutě zápasu se prosadil po delší odmlce se do sestavy navrátivší Michal Macháček po přistrčení Tomáše Režného. Olomouc však domácí rychle vyvedla z přesvědčení, že půjde o snadný zápas. Do třinácté minuty dokázala třemi zásahy zcela obrátit vývoj utkání. V této fázi utkání naprosto dominoval hostující kapitán Jan Tögel, kterého domácí nedokázali zastavovat.

První půli zakončila přestřelka, kdy na gól domácích z 26. minuty (Danyil Dolechek, as. Vít Popelka) odpověděli hosté v 27. minutě (Lukáš Kaďorek, as. Martin Liška). Domácí opět korigovali v 29. minutě (Daniel Kasal, as. Danyil Dolechek), aby hosté znovu odskočili do dvougólového vedení v poslední minutě první půle (Jan Tögel, as. Jan Šuba) a do šaten se tak šlo za vedení Olomouce 5:3.

Jestli ale Most něco umí, tak otáčet ve druhém poločase již i zdánlivě ztracené zápasy. Hned ve druhé minutě druhého poločasu se znovu prosadil Michal Macháček (Vít Popelka). Bohužel, teď již pod značným tlakem hrající, Olomouc dokázala opět odskočit do dvougólového vedení. Z dorážky přímého kopu se prosadil Lukáš Kaďorek. Stav byl tedy 6:4 pro hosty a do konce střetnutí zbývalo něco málo přes dvacet minut.

Od tohoto okamžiku začali domácí ještě více praktikovat svou nátlakovou hru s gólmanem Ondřejem Bírem a uzamkli Olomouc v jejím brankovišti na dlouhé úseky. Zhruba patnáct minut před koncem vstřelil další gól Severočechů Michal Macháček (Daniel Kasal) a zkompletoval tak svůj hattrick. Šlo tedy o návrat do sestavy ve velkém stylu.



Domácí dál mohutně tlačili a přes občasné brejky Olomouce, či její snahu zasáhnout opuštěnou svatyni domácích, se hrálo takřka výlučně na polovině Hanáků. Útoky domácích se však stále a stále tříštily o precizní defenzivu Olomouce a již to začínalo vypadat, že hosté své vedení uhájí a odvezou si tři body. Nakonec však 15 vteřin před koncem řádné hrací doby propálil vše, co mu stálo v cestě, Daniel Kasal po nahrávce Ondřeje Bíra. Zápas se dohrál s ještě jednou velkou šancí na obou stranách a šlo se do penaltového rozstřelu.

Zatímco Most v něm byl stoprocentní (postupně Michal Macháček, Danyil Dolechek a Stanislav Levý), reprezentační jednička, Ondřej Bíro, dokázala jeden pokus hostí lapit a Most tak v tomto nervy drásajícím zápase zvítězil na penalty a bere dva body, zatímco hosté si domů odváží jeden.

„Sledovat naše zápasy, je opravdu nápor na psychiku. Kluci dokáží zároveň naprosto bohorovnými chybami vyrábět soupeři jednu šanci za druhou, aby pak ve druhém poločase naopak předvedli téměř reprezentační výkon a soupeře doslova uvařili“ hodnotí zápas vedoucí mosteckého výběru, Aleš Janeček.

„Kdybychom dokázali takhle hrát celých šedesát minut v každém zápase, museli bychom se rvát o medaile. Opět nám utekla první půle a ve druhé jsme to museli horkotěžko dohánět. Již jsem říkal, že navrhnu vedení Superligy, aby se hrály jen druhé poločasy“ pokračoval s pousmáním Janeček.

„Olomouc se u nás prezentovala velmi dobrým výkonem a zejména hra jejich kapitána Jana Tögela opravdu snese ta nejpřísnější malofotbalová měřítka. Mě osobně potěšil návrat Michala Macháčka, který neztratil nic ze své gólovosti. Podzim zakončíme příští úterý v Příbrami a doufám, že půjde o zakončení vítězné,“ uzavřel Janeček.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru