Malá kopaná: Most v prvním čtvrtfinále Superligy remizoval v Ostravě
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Letošní ročník celostátní Superligy malého fotbalu po rozvolnění protikoronavirových opatření pokračuje a hned spěje do svého letošního vyvrcholení, kterým bude na konci června Superfinále malého fotbalu.

Mostečtí, coby vítěz české části Superligy, se v prvním čtvrtfinálovém zápase postavili výběru ostravského malého fotbalu, hrajícím pod názvem MF Baník Ostrava. Na dalekou cestu k tomuto soupeři se Severočeši vypravili v sestavě - Bíro Ondřej "C" - brankář - Baksa Radek, Boček Martin, Formánek Jiří, Kasal Daniel, Kešner Ladislav, Levý Stanislav, Polák Jakub, Popelka Vít, Šlégr Václav a Zetka Tomáš.

Domácí je přivítali ve složení - Murín Mário - brankář - Bělíček Tomáš, Blokša Martin, Brinzik Marek, Frébort Jaromír, Galus Martin, Gaži Filip, Chrastina Jakub, Klos Karel, Moučka Matěj, Moučka Ondřej, Potůček Václav, Schmutz Jakub, Ševčík Jakub a Vančo Jan "C".

Do samotného zápasu mostečtí vstoupili tradičně lehce nekoncentrovaně a hned ve druhé minutě inkasovali od hráče Jakuba Chrastiny (asistence Jakub Schmutz). Celý zbytek druhého poločasu se nesl ve znamení mostecké snahy o dobytí ostravské branky a zároveň ve znamení ostravských nebezpečných protiútoků. Mostecká permanentní hra s vysunutým gólmanem Ondřejem Bírem byla pro domácí značně nečitelná, neboť to byla jejich první superligová konfrontace s tímto mosteckým stylem. A byl to právě tento styl, který vedl k vyrovnání, když Bíro po přihrávce Stanislava Levého propálil vše, co mu stálo v cestě a ve 24. minutě utkání vyrovnal.

Poločas tohoto čtvrtfinálového utkání tak probíhal za stavu 1:1. Bohužel hned po pár vteřinách druhé půle mostečtí opět inkasovali. Přesně mířil Jakub Schmutz (Tomáš Bělíček). Most tak opět začal pracně tvořit hru a snažit se o vyrovnání. Místo toho však ve 36. minutě znovu udeřila Ostrava – Martin Galus po přihrávce Martina Gažiho. Jestli ale něco mostečtí umí, tak je to získávat zpět již zdánlivě ztracené zápasy. Dále stupňovali svůj tlak a ve 42. minutě byli odměněni gólem Daniela Kasala po rozehrávce Ladislava Kešnera z rohu. I dále se Severočeši snažili o vyrovnání a jejich hra byla stále riskantnější a riskantnější. Když to již vypadalo, že si Ostrava výhru pohlídá, dokázal Most přeci jen těsně před finálovým hvizdem vyrovnat. V nepřehledné skrumáži se nejlépe zorientoval Stanislav Levý (Martin Boček) a ukončil tak zápas za stavu 3:3. Mostecké šance na postup ze čtvrtfinále jsou rázem před domácí odvetou vyšší a v neděli 13.6.2021 ve 14:00 budou Superfinále přeci jen o něco blíže než jejich ostravský soupeř.

„Jsem moc rád, jak jsme tento zápas zvládli. Když uvážíme, jaké problémy máme občas i při cestách k blízkým soupeřům, tak všechna čest, jak kluci tentokrát přistoupili k utkání s tímto naším vůbec nejvzdálenějším soupeřem. Sestava jela velmi kvalitní a předváděná hra tomu odpovídala. Sice jsme se bohužel tradičně nevyvarovali některých nedůrazů, ale kluci jsou naštěstí tak kvalitní a zkušení, že to vždy dokáží vykompenzovat a na každý gól soupeře odpovědět“ začal své pozápasové hodnocení vedoucí mosteckého výběru, Aleš Janeček.

„Ostrava byla velmi fotbalová, hráči naběhaní, rychlí, organizovaní. Po celý zápas se však nedokázali úplně vyrovnat s naší hrou s gólmanem stojícím na půli hřiště a ostřelujícím jejich branku. Každopádně výsledek je pro domácí čtvrtfinálovou odvetu skvělý. Přesto nechceme a nesmíme propadnout jakémukoliv uspokojení a i k odvetě přistoupíme maximálně pokorně a opět se pokusíme postavit co nejsilnější sestavu“ uzavřel Janeček.

Mostecký výběr můžete ve čtvrtfinálové odvetě přijít podpořit na hřiště 11. ZŠ Most příští neděli 13. 6. od 14:00. Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru