Most postupuje do semifinále Superligy malého fotbalu
Vítězný tým. Foto: Aleš Janeček
Sport

Most - Blanenské hřiště v Boskovicích a sedmá hodina v pondělí večer, to byly kulisy odvetného zápasu čtvrtfinále Superligy malého fotbalu mezi Blanenskem a Mostem. Most k této odvetě cestoval s tím, že v prvním čtvrtfinálovém zápase na svém hřišti dokázal zvítězit 6:5.

Vzhledem k hracímu systému soutěže, který nezohledňuje počty vstřelených gólů, ale pouze počty výher v obou utkáních, Most věděl, že pokud nevyhraje, či neubojuje remízu, bude následovat desetiminutové prodloužení a to bez ohledu na výši případné mostecké porážky.

Most na Moravu vyrazil ve složení - Bíro Ondřej "C" - brankář, Exner Pavel, Formánek Jiří, Harzer Antonín, Kasal Daniel, Polák Jakub, Popelka Vít, Šlégr Patrik a Šlégr Václav.
Domácí hosty přivítali v sestavě - Trávníček Marek – brankář, Fládr Zdeněk, Hlaváček Roman, Koudelka Jan, Kucharčuk Pavel, Minx Jan, Muzikant Radim, Paděra Ondřej "C" a Rus Aleš, tedy s oběma jejich útočnými klenoty a dlouholetými českými reprezentanty Koudelkou a Paděrou.

Ke cti mosteckých slouží, že nijak nespekulovali a po celý zápas se snažili jít za přímým postupem už v rámci základní hrací doby odvety. Již ve třetí minutě se prosadil blanenskou obranou pozapomenutý Václav Šlégr po dlouhém pasu Antonína Harzera. Domácí vyrovnali vzápětí a to jednou z jejich hvězd, přesně pálil Jan Koudelka po přihrávce Radima Muzikanta. Most ale opět poskočil do vedení po rychlé kombinaci zakončujícího Pavla Exnera a přihrávajícího Víta Popelky. Bohužel vedení Severočeši do přestávky neudrželi a těsně před půlí se znovu prosadil Jan Koudelka. Pauza tedy probíhala za vyrovnaného stavu 2:2, který ještě stále posouval dále Most.

Domácí však do druhého poločasu vlétli jako uragán a po gólech Zdeňka Fládra (Radim Muzikant), Pavla Kucharčuka a Jana Minxe (Roman Hlaváček) vedli ve 42. minutě už 5:2. Most však nechtěl dopustit žádný debakl a začal důsledně praktikovat svou typickou hru s vysoko působícím gólmanem Ondřejem Bírem. To hostům umožnilo znovu se chopit otěží utkání, díky kontrole balónu šetřit síly a zároveň si tento způsob hry připravovat na prodloužení, ke kterému se schylovalo. Nakonec však nechybělo moc a ani se nastavený čas nemusel hrát, když Most dokázal konečný výsledek zkorigovat na 5:4 pro domácí. Prosadili se Jakub Polák (Pavel Exner) a Jiří Formánek (Ondřej Bíro). Přes statečný výkon nakonec výsledek na přímý postup Mostu nestačil a muselo tak následovat dvakrát pět minut dlouhé prodloužení. Pokud by se nerozhodlo ani v něm, následovaly by pokutové kopy.

Ani v prodloužení nechtěli mostečtí kalkulovat a dále se snažili o kontrolu hry. To jim přineslo ovoce, když se u rohového praporku v souboji prosadil Pavel Exner a našel přesnou přihrávkou na brankové čáře osamoceného Jakuba Poláka. V poločase prodloužení tedy vedli mostečtí 1:0 a Blanensko muselo vše vrhnout do ofenzívy. Proto začalo hrát powerplay s Janem Koudelkou na pozici gólmana. Tento riskantní způsob hry dokázal Most potrestat, když se hlavou prosadil Pavel Exner po dlouhém centru Ondřeje Bíra. To bylo z utkání vše a Most, přes pozici lehkého outsidera, dokázal postoupit přes dlouhodobě mimořádně silné Blanensko do semifinále, v němž narazí na tým Staropramen Praha.

„Jsem pyšný na kluky, jak se k zápasu postavili. Vzhledem k hracímu systému mohli úvodních šedesát minut odchodit a šetřit síly na prodloužení, ale oni v každém okamžiku hráli na plno a za postupem si vlastně šli celých sedmdesát minut. Za tento svůj přístup pak byli po zásluze odměněni a postoupili do další fáze přesto, že jsme určitě měli jednoho z nejtěžších možných soupeřů z ligy. Blanensku se pak zaslouží poděkovat za výbornou organizaci tohoto krásného zápasu a popřát hodně štěstí do dalších sezón“ ohlédl se za utkáním Vojtěch Benda, mostecký trenér. Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru