Blanensko - Po necelém týdnu, kdy těsně podlehli mostečtí na svém hřišti vedoucímu Brnu, nastoupili v dalším kole DRFG Superligy malého fotbalu, tentokrát na hřišti Blanenska. Bohužel termín zápasu se ukázal jako zcela nevhodný a vznikající nominace na zápas se změnila spíše v postupnou sbírku neskutečného počtu omluvenek.

Většině oslovených se tak termín tohoto venkovního zápasu křížil s jejich zápasy velkého fotbalu, zdravotními problémy či nejrůznějšími důvody osobními. Z těchto důvodů vznikala nominace na zápas celkem kostrbatě a výsledná sestava byla velmi improvizovaná včetně toho, že byl na určité úseky zápasu nucen střídat i mostecký asistent trenéra.

Přesto se Most vydal směr Blanensko beze strachu s tím, že se pokusí o malý sportovní zázrak. Na hřiště v Boskovicích vyběhli v mosteckých barvách - Bíro Ondřej "C" - brankář, Dvořák Robert, Fišer Antonín, Gábel David, Hofmann Stanislav, Jelínek František, Karaus Tomáš, Macko David a Polák Jakub.

Proti nim postavili domácí mužstvo ve složení - Klimeš Jakub, (Čech Michal) - brankáři, Bednář David, Havlíček Jan, Martínek Lukáš, Minx Jan, Paděra Ondřej, Preč Antonín, Stara Jan, Tenora Jakub a Traxl Zdeněk.

Samotný úvod zápasu vyšel mosteckým nad očekávání, když šli hned ve druhé minutě do vedení po skvěle sehrané akci na ose Hofmann – Polák – a skórující Macko. Domácí se však nenechali znejistět a ještě do poločasu dokázali vývoj zápasu obrátit na 2:1 po gólech reprezentačního ostrostřelce Ondřeje Paděry a Davida Bednáře.

Druhý poločas se dlouho hrál bez branek a zejména mostecká základní pětice byla domácím plnohodnotným soupeřem. Od poloviny druhé půle si ale svou daň začala vybírat právě úzká sestava a s ní se kupící únava. Mostečtí, kteří hráli drtivou většinu času s jediným střídajícím hráčem Davidem Gábelem a občas vystřídavšími Robertem Dvořákem a Františkem Jelínkem, již nedokázali zachytávat rychlé brejky domácích a ti postupně začali své skóre navyšovat. Branky postupně zaznamenali Antonín Preč, David Bednář a dvakrát Jan Minx.

Poté sice dokázal ještě pro Most korigovat Jakub Polák po asistenci Davida Macka, ale poslední slovo měli opět domácí, když na konečných 7:2 uzavíral téměř se závěrečným hvizdem Lukáš Martínek. Most si tak z Blanenska veze ne zrovna příznivý výsledek, který se samozřejmě promítá i do jeho celkových ambicí v druhém ročníku Superligy.

„Na prvním místě musím vyjádřit velké poděkování a absolutorium klukům, kteří za nás nastoupili. Odehrát utkání Superligy, které má opravdu velmi vysoké tempo, takřka bez střídání, to opravdu zaslouží ocenění. Samozřejmě stejné díky patří střídajícím klukům, kteří umožňovali základní pětce, alespoň na chvilku si oddechnout. Když se k tomu připočte poměrně velké a také hluboké boskovické hřiště, tak není divu, že ke konci už kluky chytali křeče a ti nestíhali, takže domácí chodili na našeho gólmana zcela osamoceni“ uvedl k zápasu mostecký trenér Benda.

„Nechceme ale nijak naříkat, protože problém s nominací na venkovní zápasy potká čas od času každý z týmů Superligy. Spíše se chceme i nadále soustředit na sebe, a byť titul je již pro letošek ztracen, stále není třeba rezignovat na další medaile. Teď před sebou máme opravdový svátek v podobě domácího televizního přenosu s Jihlavou a hned v tomto utkání se chceme pokusit opět vrátit na vítěznou vlnu“ uzavřel rozhodně Benda.
Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru