Most - Po minulé neděli, která byla vyhrazena celostátní soutěži v malém fotbale, se tentokrát na hřišti 11.ZŠ Most opět rozhořely boje mostecké domácí soutěže. V celkem pěti zápasech druhého kola nebyla nouze o napínavé souboje a dokonce o jeden penaltový rozstřel.

Hned první zápas kola přinesl až do posledních vteřin napínavou zápletku zakončenou divokou výhrou týmu Inseminátors FC nad Hospodou ULITA v poměru 7:6. Inseminátoři v zápase vedli již o tři góly, aby se nakonec museli ke konci zápasu obávat mocně dotahující ULITY. Svou výhru však uhájili a to zejména zásluhou dvou čtyřbodových Miroslava Brauma (3+1) a Martina Bočka (2+2). Výrazněji vítězství svého týmu podpořil ještě David Schettl (1+2). Miroslav Braum se svým hattrickem stal nejlepším střelcem tohoto kola. Útok poražených táhli především Antonín Harzer (2+1) a Miroslav Krajňák (1+2). Dvěma kanadskými body se k nim připojil Jaroslav Dvořák (1+1).

Další utkání mezi týmy Kosmos a proOFFICE vyvrcholilo divácky vděčným penaltovým rozstřelem, poté co na každý vstřelený vedoucí gól proOFFICE dokázal Kosmos reagovat vyrovnávací brankou a to až do konečného stavu 5:5. Góly Kosmosu zařizovaliy nejčastěji Cosmin Filip (2+0) a Dušan Marušík ml. (1+1). Za proOFFICE pak úřadovali hlavně Vojtěch Benda (2+1) a Tomáš Beran (1+1). Právě gól druhého jmenovaného hráče byl vítěznou proměněnou penaltou a byl to tak tým proOFFICE, kdo si nakonec za výhru po pokutových kopech odnesl o jeden bod více.

Ve třetím utkání se Jablíčka Chomutov postavila týmu GMS Most a tentokrát je měla čekat rozhodně větší výzva, než tomu bylo v kole prvním. GMS dokázalo postavit skutečně velmi silnou sestavu včetně prvoligového Stanislava Hofmanna a jasná výhra v poměru 5:2 tak vypovídá o skutečně mimořádné síle Jablíček. Ta zlomila odpor GMS zejména ve druhé půli po poločase 2:1. Vítězství do Chomutova poslali hlavně dvoubodoví Rostislav Šebek (2+0), David Haviar a Tomáš Svoboda (oba 1+1) a Petr Proll (0+2). Oba góly poražených vstřelil Jakub Černý a to vždy po nahrávce Davida Gábela.

Od 13:00 se proti sobě postavili FC Katalánci SWAG a FC Levels. Katalánci v tomto střetnutí zvítězili přesvědčivě 6:1. Hned čtyři góly v síti Levels zajistil Marek Olah (2+2), který se tak stal s dvojicí Miroslav Braum, Martin Boček z Inseminátors FC bodujícími kola. Dva góly vítězů ještě vstřelil Miroslav Pšenička (2+0) a dvakrát bodoval také Ladislav Kobylák (1+1). Zajímavým počinem na sebe upozornil brankář vítězů, Lukáš Pechar. Ten se jednak stal díky jediné obdržené brance gólmanem kola a tento titul ještě korunoval hned dvěma asistencemi. Čestný úspěch Levels si připsal Tomáš Vítek.

Zlatým hřebem kola bylo utkání mezi Gamblers Most a Atlético Most. Toto z mnoha sportovních i osobních důvodů mimořádně prestižní utkání bylo předmětem velkého diváckého zájmu a přítomní fanoušci viděli skutečné drama. Gambleři v čele s prvoligovým Jakubem Horou dokázali jít do vedení po nenapodobitelném výletu jejich gólmana Ondřeje Bíra za půlící čáru. Ten zde napřáhl a přesně umístěnou střelou skóroval, což lze považovat za jeho podpis na malém fotbale v České republice. Gambleři dokázali poté své vedení ještě navýšit, když přesnou nahrávku Hory zužitkoval Robert Dvořák. Atlético však poločasový výsledek 0:2 nezlomil a ve druhé půli dokázali jeho hráči dokonat velký obrat až na konečných 3:2. Nejprve snižoval Dominik Dolejší (1+0) a poté se dokázal dvakrát prosadit opravdu skvěle hrající Michal Leibl (2+0). Asistencemi se prezentovali Jakub Hruštinec (0+2) a Adam Koudelka (0+1).

Po dvou kolech tak má liga již jen tři týmy bez ztráty body a to vedoucí Jablíčka Chomutov, druhé FC Katalánci SWAG a třetí Inseminátors FC. A právě třetí Inseminátoři a vedoucí Jablíčka se střetnou příští neděli od 13:00 v taháku třetího kola DRFG Mostecké ligy.

Jako by i čelo kanadského bodování chtělo zvát na tento zápas, neboť prvním je aktuálně David Haviar (3+5) z Jablíček před druhým Martinem Bočkem (4+3) z Inseminátors FC a třetím Janem Koptou (4+2) opět z Jablíček.

Nejlepším střelcem ligy je rovněž zástupce chomutovských, pětigólový Rostislav Šebek, před čtyřgólovými Martinem Bočkem a Janem Pyskatým z Inseminátors a Janem Koptou opět z Jablíček.

Nejlepším režisérem ligy je pak s pěti asistencemi pro změnu David Haviar (Jablíčka Chomutov), před Martinem Bočkem (Inseminátors FC) a Matějem Dolejškou (Jablíčka Chomutov), oba po třech asistencích.

Nejen k výše avizovanému zápasu jsou příznivci mosteckého malého fotbalu srdečně zváni příští neděli. Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru