Televizní diváci viděli mosteckou porážku po penaltách
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Druhá dubnová neděle byla skutečným milníkem v dějinách mosteckého malého fotbalu. Tento den nastoupil mostecký výběr v rámci 10. kola DRFG Superligy malého fotbalu popáté před televizními kamerami, ovšem tentokrát poprvé na svém, domácím, hřišti. Sportovní areál 11. ZŠ Most byl svědkem velmi vyrovnaného utkání proti výběru Jihlavy.

Oba celky, ve snaze předvést se televizním divákům v co nejlepším světle, vyslali do zápasu velmi silné sestavy prošpikované několika českými reprezentanty v malém fotbale. Mostečtí hosty přivítali ve složení - Bíro Ondřej "C", Plochý Michal - brankáři, Boček Martin, Fišer Antonín, Haviar David, Kešner Ladislav, Kopas Zdeněk, Koudelka Matěj, Macko David, Olah Marek, Polák Jakub "A" a Režný Tomáš.

Jihlavští pak vyslali do boje mužstvo - Kubica David - brankář, Lapeš Ondřej, Průcha Adam "C", Čížek David, Demeter Robin, Göth Jakub, Kavka Daniel, Kučera Zdeněk a Vyskočil Roman.

Zápas byl zahájen v deset hodin a od počátku to byli domácí, kdo byl aktivnější a vytvářel si více šancí. Z jedné z nich rezultoval mostecký vedoucí gól, když se prosadil hlavou skvěle hrající Ladislav Kešner po asistenci Matěje Koudelky.

Bohužel své další šance domácí nedokázali proměnit v dvougólové odskočení a naopak museli několikrát děkovat pohotovým zákrokům Ondřeje Bíra při jihlavských protiútocích. Vzhledem k tomu, že žádný z týmů již nedokázal v první půli skórovat, šlo se do kabin za těsného stavu 1:0 pro domácí. Utkání tak bylo stále zcela otevřené, což se mělo bohužel brzy potvrdit.

Po několika minutách druhé poloviny zápasu dokázali jihlavští zachytit chybnou rozehrávku domácích a poté, co postupovali ve třech zcela osamocení na domácího Bíra, skóroval jihlavský mistr Evropy do 21 let Daniel Kavka.

V další pasáži zápasu se opět vystřídalo několik slibných příležitostí na obou stranách, aby utkání dospělo k vyhrocenému závěru. V padesáté minutě zápasu musel jít předčasně ze hřiště po druhé žluté kartě Ladislav Kešner. Most však dokázal pětiminutové oslabení přestát a chvíli po skončení jihlavské přesilovky měli výhodu jednoho muže v poli navíc naopak mostečtí, když červenou kartu obdržel i druhý střelec zápasu, Daniel Kavka. Do konce utkání chybělo pět minut a Most se mohl nadechnout k závěrečnému rozhodujícímu tlaku. Bohužel zrovna v tu chvíli rozehrál chybně mostecký Zdeněk Kopas, který následně musel zastavit unikajícího jihlavského hráče za cenu faulu a z něj rezultujícího vyloučení.

Střetnutí se tedy dohrálo v počtu čtyři na čtyři a po nerozhodném výsledku bylo přistoupeno k penaltovému rozstřelu o jeden bonusový bod navíc. Bohužel zatímco všichni tři jihlavští exekutoři pálili přesně, za Most po úspěšných pokusech Martina Bočka a Davida Haviara nedokázal propálit jihlavského gólmana Tomáš Režný. Je to tedy nakonec Jihlava, kdo si připsal vítězství po penaltách a z Mostu si odváží dva body.

„Zápas byl velmi bojovný, i když myslím, že tentokrát moc fotbalové krásy nepobral. Zřejmě byla obě mužstva svázána přítomností televizních kamer a nám se trochu se vytrácela ta lehkost zdobící jindy náš výkon. Klukům nemám týmově co vyčíst. Spíše nás sráželi některé individuální chyby, ale to je prostě symbolické pro malý fotbal, že se hra stále přelévá a šance střídá šanci,“ zahájil své pozápasové hodnocení mostecký lodivod Vojtěch Benda.

„Máme před sebou poslední čtyři zápasy, dva domácí a dva venkovní, a je tedy jasné, že vzhledem k vývoji v tabulce už úplně nahoru koukat nemůžeme. Každopádně chceme dohrát sezónu se ctí a určitě nic nebalíme. Stále se vidíme spíše v lepší polovině ligového pelotonu. Všem našim čtyřem příštím soupeřům pak chceme vzkázat, že jim rozhodně nedáme nic zadarmo,“ uzavřel Benda.

Most nyní čeká dne 24. dubna v rámci 11. kola výjezd na hřiště Pardubic.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Aleš Janeček

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru