Oslabená sestava Mostu utrpěla v Pardubicích drtivou porážku
Foto: Mostecká liga malé kopané
Sport

Most - Když vyrážel mostecký výběr v pondělním odpoledni ke svému dalšímu zápasu v rámci DRFG Superligy malého fotbalu na hřiště Pardubic, nikdo by neočekával, jak tvrdě zde narazí. Přeci jen je s Pardubicemi sousedem v tabulce (Most šestý, Pardubice sedmé) a rovněž sestava cestující na východ Čech, nebyla nikterak nekvalitní.

Jako zcela fatální se ovšem ukázalo několik omluvenek na poslední chvíli, přičemž šlo výhradně o obranné hráče. Most tak k zápasu směřoval téměř výhradně s ofenzivními typy bez patřičných obraných návyků a právě tento fakt se nakonec ukázal jako zlomový.

Mostecká sestava měla podobu - Bíro Ondřej "C" - brankář, Boček Martin "A", Fišer Antonín, Haviar David, Hlaváček Ondřej, Macko David, Pyskatý Jan, Šebek Rostislav a Šlégr Václav.
Pardubičtí je přivítali ve složení - Šimon David - brankář, Beran Jiří, Bydžovský Tomáš, Dušek Zdeněk "C", Hanč Lukáš, Chvála Miloš, Jantovský Lukáš, Mužík Ladislav, Rosůlek Jan, Sklenář Václav, Šibal Dominik, Urbanec Tomáš a Václavek Jindřich.

Tento zápas jedenáctého kola byl zahájen v 19:00 a zároveň se zapadajícím sluncem prakticky od začátku utkání klesaly mostecké akcie. Pardubičtí otevřeli skóre zápasu již ve třetí minutě a od tohoto okamžiku ani na chvíli nepustili otěže střetnutí ze svých rukou. Most sice ještě dokázal korigovat na 1:2, či později na 2:3, aby šel v poločase do kabin za ještě ne zcela ztracených 2:5, ale ve druhé půli následovala pardubická smršť a skóre se nakonec zastavilo na hrozivých 13:4 pro Východočechy.

Za ke konci již zcela demoralizovaný Most zaznamenávali čestné úspěchy postupně Martin Boček, David Macko, Václav Šlégr a Rostislav Šebek a to po dvou asistencích Davida Haviara, jedné Davida Macka a jedné Antonína Fišera.

Vypisovat všechny střelce Pardubic by téměř vydalo na samostatný článek a proto je třeba zmínit zejména Ladislava Mužíka a Jindřicha Václavka, kteří si oba připsali ceněný hattrick.
Most tak zaznamenal svou historicky nejvyšší porážku v DRFG Superlize malého fotbalu a pro zbývající tři kola tohoto ročníku ho čeká především úkol, otřepat se z tohoto direktu a dohrát sezónu se ctí.

„Jsme si vědomi toho, že výsledek je velkou kaňkou na renomé mosteckého malého fotbalu. Můžeme si sice říkat, že je to pořád jen sport a že se kvůli tomu svět nezboří, ale zase se nelze tvářit, že se nic nestalo. Mostecký malý fotbal si jak na úrovni výběru, tak na úrovni klubové vybudoval v České republice velmi slušnou pozici a o tu v posledních zápasech zbytečně přicházíme“ zahájil své neveselé pozápasové hodnocení mostecký trenér, Vojtěch Benda.

„Výsledek je samozřejmě skvělou vizitkou velmi organizovaně a disciplinovaně hrajících Pardubic a je na místě jim k jejich výkonu pogratulovat. Směrem k nám mě výsledek mrzí zejména vůči k Ondrovi Bírovi, který prakticky neměl možnost s obdrženými góly cokoliv udělat a přesto bude mít ve svých statistikách třináct obdržených branek, což ani vzdáleně neodpovídá jeho kvalitám. Paradoxní je, že vlastně ani nelze jmenovat někoho, kdo by zahrál výrazně pod své možnosti. Kluci zápas odmakali a zejména David Haviar měl i v tomto utkání nadstandardní kvalitu, ale bohužel se ukázalo, že absence obranných hráčů prostě nešla kompenzovat kluky, kterým je vlastní spíše ofenziva. Nyní nezbývá, než hodit tento zápas za hlavu a upnout se k dalšímu kolu, ve kterém doma přivítáme čtvrtou Olomouc. V tomto utkání pak musíme zvítězit za každou cenu“ nepřipouští možnost dalšího selhání Benda.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru