Na Den vítězství přivítá Most v DRFG Superlize poprvé Olomouc
Snímek z posledního vzájemného utkání na půdě Olomouce. Foto: MLMK
Sport

Most - V pondělí 8. května od 14:00 bude Most hostit na svém domácím hřišti výběr Olomouce v rámci dvanáctého kola DRFG Superligy malého fotbalu. Ačkoliv se Superliga hraje druhým rokem, Olomouc je v ní nováčkem a mosteckým divákům se tak na hřišti 11. ZŠ představí vůbec poprvé.

Most, stále úřadující vicemistr, který prochází jarní částí Superligy ve velmi špatné formě a na svém kontě má pouze jeden bod za domácí televizní prohru po penaltách s Jihlavou, se bude především snažit alespoň částečně napravit pachuť, kterou jeho poslední výkony v jeho příznivcích zanechávají. Nejde totiž jen o samotné porážky, ale i o jejich výši. Zejména poslední představení na půdě Pardubic a debakl ve výši 4:13 se zapsaly černým písmem do dějin mosteckého malého fotbalu.

Pro snahu o napravení dojmu z ligového jara ovšem do Mostu nemíří nijak snadný protivník. Olomouc, která je aktuálně na čtvrtém místě průběžné tabulky s šestibodovým náskokem na šestý Most, vstoupila do svého premiérového ročníku DRFG Superligy malého fotbalu suverénně a zejména z kraje podzimní části byla černým koněm soutěže, když se průběžně pohybovala v těch nejvyšších patrech tabulky. Vzhledem k jejímu premiérovému účinkování v Superlize mají za sebou oba týmy zatím pouze jedno vzájemné utkání. V něm dokázal Most udolat Olomouc na její půdě 4:3 po penaltách.

S ohledem na potřebu nutně bodovat za tři body vysílá Most do zápasu silnou sestavu, která bude zajímavá tím, že v ní celou jednu pětku vytvoří nováček mostecké soutěže, tým Jablíčka Chomutov. Ta do ligy vpadla ve velkém stylu a v každém zápase se prezentují výbornými výkony. Zejména na jejich sehranosti a herních automatismech by měl tedy stát výkon jedné z pětic mosteckého výběru. Druhá pak bude sestávat z opakovaně ověřených jmen včetně několika reprezentantů. Nominovaná sestava má tuto podobu - Bíro Ondřej "C" - brankář, Dolejška Matěj, Haviar David, Kešner Ladislav, Kopta Jan, Macko David, Nobst Dominik, Polák Jakub „A“, Popelka Vít, Šebek Rostislav a Vait Marek.

„Vím, že tentokrát ve své nominaci opomíjím některé z hráčů objevujících se v posledních zápasech pravidelně, jako jsou Martin Boček, Antonín Fišer nebo Václav Šlégr. Nejde o žádnou reakci na poslední prohru v Pardubicích. Spíše je potřeba už koukat na příští ročník Superligy a vyzkoušet i některá nová jména. U těch jmenovaných již vím, co od nich mohu čekat a jakou mají kvalitu a rád bych tak využil domácího zápasu k vyzkoušení i některých dalších tváří. Nominace zároveň reaguje na dosavadní výkony Jablíček v naší domácí lize a já jsem zvědavý, jak se jim bude dařit v celostátní soutěži, když dostanou prostor pro souhru celé jedné pětice.“ vysvětluje svou nominaci mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Byť Olomouc určitě patří k těm těžším soupeřům, my již naprosto nezbytně potřebujeme vyhrát. Po tomto zápase nás totiž čeká již jen výjezd do Příbrami, přičemž výjezdy ven se nám na jaře moc nedaří, a na závěr domácí utkání se silnou Prahou. Ve světle tohoto faktu se nutně potřebujeme na Olomouci chytit a do Příbrami pak cestovat přeci jen v trochu veselejší náladě“ uzavřel své vyjádření Benda. I slova mosteckého trenéra tak dávají jasně tušit, o jak důležité utkání v pondělí půjde. Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru