Tři litvínovské sportovní gymnastky se nominovaly do čtyřčlenného reprezentačního družstva letní Olympiády dětí a mládeže 2017 v Brně!
Na fotografii jsou první tři zleva nominované gymnastky z Litvínova, 6. zleva pak nominovaná z Ústí, a to v pořadí: Uršula Hocelíková (4. místo), Agáta Strýhalová (1. místo), Denisa Chaloupková (3. místo), 6. zleva - Clarissa Čondlová (2. místo) - rodačka z Mostu, ústecká gymnastka.
Sport

Litvínov - Hned na úvod jarní závodní sezóny zaznamenal Klub sportovní gymnastiky Litvínov dobrovský úspěch - tři litvínovské sportovní gymnastky se nominovaly do čtyřčlenného družstva, které bude v létě reprezentovat Ústecký kraj na Olympiádě dětí a mládeže 2017 v Brně.

Další obrovský úspěch si připsaly litvínovské sportovní gymnastky na své klubové konto poté, co se v sobotu 29. dubna 2017 tři z nich v litvínovské gymnastické hale kvalifikovaly do družstva, jež bude 24. - 29. června 2017 reprezentovat Ústecký kraj ve sportovní gymnastice žen na VIII. Letní Olympiádě dětí a mládeže.

Olympiáda dětí a mládeže 2017 je významná, prestižní sportovní akce, jež se snaží svým pojetím co nejvíce přiblížit opravdovým Olympijských hrám. Letos ji pořádá Jihomoravský kraj se společností Galant Brno a zúčastní se jí od 24. - 29. 6. 2017 přibližně 4 a půl tisíce sportovců a trenérů dvaadvaceti sportovních odvětví ze 14 krajů ČR. Litvínovské gymnastky Agáta Strýhalová, Denisa Chaloupková a Uršula Hocelíková společně s ústeckou gymnastkou a rodačkou z Mostu Clarissou Čondlovou budou mezi nimi.

V sobotu 29. dubna 2017 proběhl v naší litvínovské gymnastické tělocvičně Nominační závod Olympiády dětí a mládeže 2017, v jehož užším výběru závodily nadějné gymnastky z Ústí nad Labem, Mostu a Litvínova. Děvčata o svou nominaci na LODM bojovala ve volných sestavách gymnastického čtyřboje. S počtem 50, 55 bodů se na 1. místě nominovala litvínovská gymnastka Agáta Strýhalová (2006). S počtem 49, 35 bodů získala 2. místo rodačka z Mostu, nyní ústecká závodnice Clarissa Čondlová (2004). Na 3. místě se s počtem 48, 85 bodů umístila litvínovská Denisa Chaloupková (2006) a poslední nominační 4. místo za Ústecký kraj s počtem 43, 50 bodů patří Uršule Hocelíkové (2006) též z Litvínova.

Hlavním trenérem dívčího družstva Ústeckého kraje se stane litvínovský trenér sportovních gymnastek Sergej Kargalcev.

Gratulujeme děvčatům a jejich trenérům, přejeme jim, aby utvořily pevné a soudržné družstvo, které dokáže náš kraj v červnu čestně a statečně reprezentovat. Také jim i všem ostatním přejeme, aby se jim dařilo v nadcházejících kvalifikačních a krajských závodech důležitých pro blížící se Mistrovství ČR a samozřejmě i v další tréninkové přípravě!

Jitka Strýhalová, KSG Litvínov

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru