Bratři Koudelkové zářili v sedmém kole DRFG Mostecké ligy
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Neuvěřitelných 75 gólů padlo v pěti zápasech sedmého kola DRFG Mostecké ligy. Více jak třetinou k tomu přispěl třetí zápas dne mezi proOFFICE a Atlético Most. Díky dominantnímu výkonu Atlética v tomto utkání pro sebe jeho hráči získali všechna individuální ocenění kola od gólmana, přes střelce a nahrávače, až po bodujícího.

Kolo zahájil zápas mezi týmy GMS Most a Kosmosem. Kosmos, stejně jako před týdnem, odehrál velmi dobře první poločas a v půli tak byl stav pouze 2:0 pro favorizované GMS Most. V druhé polovině utkání však GMS zvýšili obrátky a nakonec brali tři body za jasné vítězství 12:2. V jejich barvách opět vyčníval v posledních utkáních mimořádně střelecky disponovaný Petr Bohata (5+2). Výraznými bodovými přísuny výhru svého týmu podpořili ještě Lukáš Haspra (2+4), Petr Hrach (4+1) či Jakub Černý (0+4). Za Kosmos korigovali Cosmin Filip (1+1) a Tomáš Sršeň (1+0).

V druhém zápasu dne se proti sobě postavili Inseminátors FC a FC Levels. Byť Levels podlehli 3:9, prezentovali se tentokrát velmi sympatickým a fotbalovým výkonem. Góly vítězů dodávala osvědčená jména v čele s Martinem Bočkem (5+1) a Janem Pyskatým (2+2). Po třech kanadských bodech brali Dominik Onuščák (1+2) a Marcel Kůrka (0+3). Poražené táhli dvoubodoví Michal Hronek (2+0) a Martin Strasburger (0+2). Třetí jejich gól vstřelil David Kresak (1+0).

Avizovaná gólová smršť se konala ve třetím utkání kola. V něm Atlético Most doslova zdemolovalo tým proOFFICE v těžko uvěřitelné výši 27:0. Hráči proOFFICE, kteří hráli s výjimkou prvních pár minut bez střídání, nedokázali klást skvěle hrajícím černočerveným borcům téměř žádný odpor a inkasovali tak v průměru téměř každé dvě minuty zápasu. Nejvýraznější podpis pod rekordní výhru svého týmu připojilo duo bratrů Koudelků. Matěj si připsal těžko uvěřitelných 13 bodů (8+5) a starší Adam ho doplnil body jedenácti (5+6). Výkony, které by v jiných kolech stačili na bodujícího kola, jsou tentokrát zmiňovány až ve druhé řadě. Přesto jde stále o skvělá čísla jako například u Daniela Kasala (5+4), Davida Matyáše (3+3) či Davida Batelky (1+3). Potřetí ze svých sedmi letošních vystoupení odcházel ze hřiště nepřekonán gólman Atlética Most, Václav Šlégr. Adam Koudelka dokázal v tomto utkání vstřelit svůj již 150-tý gól od přesunu Mostecké ligy na hřiště 11. ZŠ Most a stal se tak historicky prvním členem Klubu ligových kanonýrů.

Gólově umírněnější utkání mezi sebou sehrála mužstva Hospoda ULITA a Gamblers Most. ULITA navázala na svá předchozí vystoupení a dokázala zdolat dalšího z favoritů ročníku, tentokrát v poměru 7:4. Stejně jako v posledních utkáních měla ofenziva vítězů především tři jména a to Vít Popelka (1+4), Vladimír Pátek (3+1) a Stanislav Levý (1+2). Poražené táhli dvoubodoví Jaroslav Horský (2+0) a Tomáš Režný (0+2).

Kolo uzavřel kvalitní střet mezi Jablíčky Chomutov a FC Katalánci SWAG, tedy v té chvíli prvního a třetího týmu tabulky. Ten pro sebe nakonec získala těsně Jablíčka 6:5 po poločase 3:2. Jejich útok táhl hlavně Rostislav Šebek (2+1) doplňovaný Janem Koptou a Lukášem Svobodou (oba 1+1) či Markem Chaloupkou (0+2). Za poražené se hattrickem prezentoval Ladislav Kobylák (3+0). Třikrát naopak asistoval Jaroslav Holman (0+3) a dvakrát bodovala nová posila Katalánců Petr Linka (1+1).

Bodování

Do čela ligové tabulky díky lepšímu skóre poskočilo Atlético Most před rovněž osmnáctibodová Jablíčka Chomutov. Již na třetí místo se vyšvihla posledními skvělými výkony Hospoda ULITA.

Rovněž tabulka nejproduktivnějších mužů ligy doznala značné změny. Na špici se katapultoval Matěj Koudelka (12+15) z Atlética Most. Za ním je v tomto kole nehrající David Haviar (14+9) z Jablíček Chomutov. Trojici nejproduktivnějších dotváří Matějům bratr a týmový spoluhráč Adam se zápisem 9+12.

Nejlepším střelcům vládne překvapivě Petr Bohata z GMS Most, překvapivě neboť ve velkém fotbale obránce, s patnácti přesnými zásahy. Za ním je jeden gól ztrácející David Haviar a tři Matěj Koudelka.

Nejúspěšnějšími nahrávači jsou momentálně bratři Koudelkovi. Matěj má 15 asistencí a Adam 12. Třetím v pořadí je Jakub Černý z GMS Most s jedenácti nahrávkami.

Těm, kdo gólům naopak zabraňují, aktuálně vévodí Václav Šlégr z Atlética Most s fenomenálním průměrem 1,57 obdrženého gólu na zápas a hlavně již třemi čistými konty. Druhým v pořadí je Michal Plochý z Jablíček Chomutov (2,43). O třetí pozici se dělí Ondřej Bíro z Gamblers Most a Slavomír Švácha z GMS Most (oba průměr 3,71).

Diváckým tahákem příští neděle by měla být utkání mezi Gamblers Most a Jablíčky Chomutov či Atléticem Most a rozjetou Hospodou ULITA.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru