Mostecko - Od pátku 28. do neděle 30. dubna jsme ve Sportovní hale v Mostě mohli vidět 12 týmů z celé republiky na basketbalovém festivalu pro děti ročníku 2005 a mladší. Přijely dívky z Ostravy, Brandýsa nad Labem, Kraslic, Karlových Varů, Ústí nad Labem, Chomutova, Sparty Praha, Slaného, 2 týmy z Brna (KP Brno a SŠMH Brno), Slovanky Praha a do bojů zasáhly i mostecké dračice.

Týmy byly rozděleny do čtyř skupin. Naše děvčata se v pátek v základní skupině utkala s týmem z Karlových Varů a z Brandýsa nad Labem. V obou utkáních si dračice si postupně vypracovaly výrazný náskok a zvítězily.

V sobotu dopoledne nás čekaly basketbalistky ze Slaného, které se ve své skupině umístily na 2. místě. I v tomto utkání naše holky soupeře přehrály.

Sparta Praha byla v sobotu naším dalším soupeřem. S budoucím vítězem tohoto festivalu jsme dlouho držely krok, nakonec ale soupeř potvrdil výškovou převahu a také herní kvalitu. Přestože se naše hráčky snažily, první zápas na tomto turnaji bohužel prohrály, ale bojovaly jako lvice. Tento výsledek určil, že budeme v neděli bojovat o 3. místo s týmem SŠMH Brno.

Na zápas se holky těšily, byly si ale vědomy, že do utkání musí dát všechno. Od počátku hrály týmy vyrovnaně, nepodařilo se nám odskočit na větší rozdíl. V poločase dračice vedly o 2 body. Až po 3. čtvrtině děvčata výrazněji vedla, a to o 10 bodů. Zdánlivě tedy vše vypadalo, že medaile je blízko.

Bohužel nástup do poslední čtvrtiny se holkám vůbec nepovedl. Vedení velmi rychle ztratily a rázem bylo skóre vyrovnané. Body se těsně přelévaly z jedné strany na druhou. Dramatický závěr 4. čtvrtiny vyvolával infarktové stavy nejen divákům, ale i nám - trenérkám. Mostecké basketbalistky byly pod psychickým tlakem, ale boj o medaili nevzdaly. V normální hrací době skončil zápas remízou, a tak se prodlužovalo 5 minut. V nastaveném čase naše holky brzy získaly čtyřbodové vedení a nakonec svůj cíl splnily - získaly vytoužený bronz.

Pozápasová euforie byla obrovská a neobešla se bez slz radosti. Děti si zaslouží obrovskou pochvalu především za bojovnost a snahu. Je potřeba také připomenout, že polovinu týmu tvořily o rok i více mladší dívky. Mostecký tým získal i ocenění trenérů, když do all stars byla vybrána Danielka Kameníková.

Moc děkujeme za podporu výborným fanouškům, kteří fandili jako o život a mnozí přišli o hlas. Nemůžeme zapomenout na skvělého bubeníka Marcela Hlavu, který nás společně s diváky dotlačil k vítězství.

Sestava:Daniela Kameníková, Ela Salačová, Ema Bozděchová, Lucie Vovesná, Natálie Křížová, Nela Heltová, Lenka Bláhová, Stela Dorůžková, Adéla Keslová, Pavla Kellerová, Ema Jančárková, Denisa Fischerová, Eva Kameníková, Natálie Zimová, Natálie Tomíčková, Isabela Vyskočilová, Natálie Schmidtová

Trenérky: Martina Krešne a Naďa Salačová

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru