Malá kopaná: Gambleři to v sobě pořád mají!
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Slunečná druhá květnová neděle byla kulisou osmého kola DRFG Mostecké ligy. To nabídlo tradičně pět zápasů, přičemž hned v tom prvním se proti sobě postavily skutečné pojmy malého fotbalu České republiky a to Gamblers Most a Jablíčka Chomutov.

Byť jsou Gambleři úřadující mistři republiky, přeci jen jejich letošní malátné výkony v lize probouzely hlasy v tom smyslu, že se jedná o pomalu vyhasínající značku, která již nedokáže udržet vydobyté pozice. Právě z těchto důvodů šli do utkání s chomutovskými Jablíčky spíše jako outsideři. Gambleři však rázně odmítli veškeré názory škarohlídů a ukázali, že v nich oheň šampionů ještě neuhasl. Nejde totiž jen o jejich vítězství, ale zároveň o dominantní výkon, kterým se proti Jablíčkům prezentovali. Gambleři utkání kontrolovali od počátku do konce a jednoho z aspirantů na mostecký trůn ze hřiště vyprovodili ve výši 10:1 po poločase 4:0. Čtyřmi body se pod výhru zelenočerných podepsal jejich nový hráč, teprve sedmnáctiletý David Náhlovský (1+3). Hned čtyřmi gólovými asistencemi se prezentoval hráč české reprezentace Tomáš Režný (0+4). Dvakrát pak přesně pálil František Jelínek (2+0) a po dvou bodech brali i David Macko (1+1) a Václav Štípek (0+2). Čestným střelcem Jablíček byl Rostislav Šebek.

I druhé utkání dne slibovalo velmi kvalitní divácký zážitek. Vedoucímu Atlético Most se postavila Hospoda ULITA, kosící v posledních zápasech jednoho favorita za druhým. Atlético však odmítlo jakékoliv překvapení na svůj úkor a zápas pro sebe získalo jasně 7:1. Na své týden staré ofenzivní představení navázal Adam Koudelka, jehož jméno je tentokrát připojeno hned pod čtyřmi brankami (2+2). Po dvou gólech přispěla i dvojice Jakub Chábera a David Matyáš (oba 2+0). Dva kanadské body si připsali i Matěj Koudelka (1+1) a z pozice gólmana Václav Šlégr (0+2), který se s jedním obdrženým gólem dělí o titul brankáře kola s Ondřejem Bírem z Gamblers Most.

V poledne následoval střet týmů pohybujících se naopak ve spodních patrech tabulky. Byť, jak bylo výše zmíněno, byla neděle slunečná, tento zápas byl naopak sehrán pod přívaly deště. FC Levels se postavili v minulém kole zdecimovaným proOFFICE. Tým proOFFICE snad ještě pod vlivem přídělu ze sedmého kola poměrně rychle inkasoval na 2:0 a opět to s ním vypadalo všelijak. Pak se ale dokázal vzchopit a rozpomenout se na svá lepší období. Postupně zápas obrátil ve svůj prospěch a nakonec slavil vítězství 4:2, když už jejich gólman David Smetánka neinkasoval. Hattrickem oprášil své střelecké schopnosti Filip Těšitel (3+0). Čtvrtý zásah vítězů přidal Tomáš Zetka (1+0). Za poražené přesně mířili Lukáš Müller a Tomáš Vítek (oba 1+0).

Čtvrté utkání dne proti sobě postavilo mužstva GMS Most a Inseminátors FC. Z tohoto střetnutí nakonec jako vítězi vyšli Inseminátors a to v poměru 6:4. Bez jednoho všechny góly vítězů zařídil Martin Boček (1+4), rozený střelec tentokrát netradičně v pozici nahrávače, a získal tak pro sebe titul bodujícího kola. I z jeho nahrávek těžili Jakub Kilián a Jan Pyskatý (oba 2+0). Na zbylé dva góly vítězů nahrál Dominik Onuščák (0+2). V blankytně modrých dresech GMS vstřelil svůj již letošní šestnáctý a sedmnáctý gól Petr Bohata (2+0) a nadále tak dokáže vévodit ligovým střelcům i z aktuálně sedmého týmu ligy. Dvě asistence si připsal jeho spoluhráč Jakub Černý (0+2).

Kolo uzavřel zápas mezi Kosmosem a FC Katalánci SWAG. Ten pro sebe Katalánci získali v poměru 6:2 po půli 4:0. Po jednozápasové pauze za karetní tresty se vrátil hráč Katalánců Antonín Fišer (1+3) a hned zařídil čtyři ze šesti tref svého týmu. Stejným dvoubodovým zápisem se k němu připojili Marek Bartoš a Lukáš Čábelka (oba 1+1). Za poražené přesně mířili osvědčený Cosmin Filip a Martin Johanis (oba 1+0).

Bodování

V čele ligového pelotonu je po osmi odehraných kolech tým Atlético Most o tři body před Jablíčky Chomutov a pět před FC Katalánci SWAG.

Kanadské bodování momentálně ovládá bratrská dvojice s příjmením Koudelka z týmu Atlético Most. Vede mladší Matěj (13+16) před starším Adamem (11+14). Trojici nejlepších doplňuje David Haviar (14+9) z Jablíček Chomutov.

Jak již bylo zmíněno, nejlepším střelcem ligy je k polovině května Petr Bohata (17 zásahů) z GMS Most. V závěsu za ním jsou David Haviar (14) a Matěj Koudelka (13).

Třemi nejlepšími hráči, kteří góly pro své spoluhráče připravují, jsou Matěj Koudelka (16 asistencí) před bratrem Adamem (14) a Jakubem Černým z GMS Most (13).

Pouhého jeden a půl obdrženého gólu na zápas dělá zatím nejlepším gólmanem ligy Václava Šlégra z Atlética Most. Toho pronásleduje dvojice Ondřej Bíro z Gamblers Most a Michal Plochý z Jablíček Chomutov (oba s průměrem 3,38).

Neoddiskutovatelným diváckým tahákem příštího kola (21.5.) bude střet mezi prvními Atlético Most a druhými Jablíčky Chomutov. Výkop tohoto bonbónku malého fotbalu je na hřišti 11. ZŠ Most v 11:00.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

Autor: Aleš Janeček

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru