Ve čtvrtém kole Superligy Most podlehl doma těsně Jihlavě
Foto: www.fotbal-most.cz
Sport

Most - Týden poté, co dokázali Mostečtí vyloupit hřiště úřadujícího mistra z Brna, zavítala na jejich hřiště dlouhodobě silná Jihlava. Ta je pro Most v rámci historie Superligy malého fotbalu značně neoblíbeným soupeřem, neboť ji z dosavadních čtyř pokusů dokázali porazit pouze jednou.

A tuto nelichotivou bilanci bohužel světlezelený Most nevylepšil ani tuto neděli, když Jihlavě opět podlehl konečným výsledkem 4:5.

Mostečtí chtěli navázat na úspěch z Brna a na hřiště vyběhli ve velmi podobném složení - Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Fišer Antonín, Haviar David, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Macháček Michal, Matyáš David, Nobst Dominik, Popelka Vít a Šebek Rostislav.

Jihlavští přijeli tradičně s ne příliš početnou sestavou, která měla tuto podobu - Kubica David - brankář, Čížek David, Demeter Robin "C", Kubica David, Kučera Zdeněk, Lapeš Ondřej, Novák David, Šuta Radim a Vranka Miroslav. Jen tři hráči na střídačce ovšem nejsou u Jihlavy známkou problémů s nominací. U týmu z Vysočiny se jedná o dlouhodobý taktický prvek, který umožňuje jejich nejlepším hráčům minimálně střídat a být tak hrozbou pro soupeře po drtivou většinu zápasu.

Samotný zápas v Mostě byl zahájen ve dvě hodiny odpoledne a byli to hosté, kdo šel velmi brzy do vedení po gólu Zdeňka Kučery. Bohužel Jihlavští v prvních deseti minutách zápasu přidali i druhý zásah a Most byl, stejně jako před týdnem v Brně, postaven před úkol otáčet nepříznivě rozehraný zápas. Naštěstí se Mostu podařilo snížit náskok hostů již po třech minutách, na 1:2 upravoval Vít Popelka po asistenci Davida Matyáše. Zbytek prvního poločasu se nesl v duchu snahy Mostu o vyrovnání, což se domácím nakonec podařilo. Téměř s poločasovým hvizdem vyrovnal na 2:2 Martin Boček a do druhé půle tak obě mužstva opět vybíhala stejně vzdálená od výhry i od prohry.

Bohužel to byli opět hosté, kdo dokázal jako první prolomit nerozhodný výsledek. Mezi třicátoudevátou a čtyřicátoušestou minutou zápasu mířili jihlavští přesně hned třikrát a rázem byl stav zápasu hrozivých 5:2 pro Jihlavu.

Ke cti domácích slouží, že zápas nezabalili a naopak vystupňovali svůj výkon ve snaze o vyrovnání. Tomu byli nakonec velmi blízko po druhém gólu Martina Bočka a Dominika Nobsta. Bohužel i přes závěrečný drtivý tlak se již domácím kýžený pátý gól vstřelit nepodařilo a Jihlava tak svou výhru 5:4 udržela.

Most má tak po čtyřech zápasech na svém kontě dvě vítězství a dvě porážky, přičemž před sebou má výjezd na hřiště aktuálně prvních Pardubic.

„Utkání se mi nehodnotí zrovna jednoduše. Jsem přesvědčený, že jsme byli v zápase lepším týmem s výrazně větším počtem šancí. Určitě vím o dvou břevnech a dvou tyčkách. Ovšem jihlavský gólman David Kubica podal v bráně opravdu mimořádný výkon a jeho spoluhráči byli velmi efektivní v proměňování brejkových situací. Jihlava hrála chytře a účelně a přes kvalitu našeho výkonu si prostě tři body odváží zaslouženě, neboť nakonec za vše mluví skóre“ zahájil své pozápasové hodnocení mostecký trenér Vojtěch Benda.

„Výsledek mrzí o to víc, že jsme nedokázali potvrdit tři body z Brna. Na druhou stranu musím ocenit náš výkon, který byl opravdu velmi dobrý. Jen mu prostě chybělo gólové vyjádření. Ale šancí si vytváříme spoustu a i poměrně snadno, takže je určitě na čem stavět. Nyní před sebou máme výjezd do aktuálně vedoucích Pardubic, kde jsme minule schytali krutý debakl. Doufám, že se nám podaří postavit dobrou sestavu a tento nelichotivý výsledek se nebude opakovat“ uzavřel Benda.

Více informací na www.fotbal-most.cz.

(aj)

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru