Do letošních semifinálových bojů postoupily Atlético, Gamblers, Inseminátors a Jablíčka
Foto: MLMK
Sport

Most - V neděli dvacátéhodruhého října byly sehrány odvety čtvrtfinálových zápasů Mostecké ligy malé kopané, které rozhodly o čtveřici týmů, která postoupila do letošních bojů o medaile. Na hřišti 11. ZŠ Most se odehrála celkem tři utkání, když se jeden z týmů nesešel a toto čtvrté čtvrtfinále muselo být kontumováno.

Odvety zahájilo střetnutí mezi Inseminátors FC a FC Katalánci SWAG. První čtvrtfinálový duel těchto týmů skončil před týdnem výhrou Inseminátors v poměru 6:3 a jednalo se tak o nejvyrovnanější čtvrtfinále ze všech. Do odvety vrhli Katalánci všechny své síly a nastoupili k ní v téměř ideální sestavě. Jejich zničující síle naopak Inseminátors vzdorovali ve zdaleka ne optimálním složení a před zápasem tak nebylo vyloučené, že Katalánci dokáží vývoj čtvrtfinále otočit. V černých dresech hrající Katalánci skutečně šli do vedení, ale zodpovědně hrající Inseminátors dokázali z občasných protiútoků rovněž trestat a Kataláncům se tak nikdy nepodařilo soupeři výrazněji odskočit. Katalánci sice nakonec dokázali zvítězit, ale pouze 6:5 a v součtu s prvním čtvrtfinále tak pro ně zůstala cesta do semifinále uzavřená. Přesto se se sezónou rozloučili výborným výkonem, v němž vyčnívali zejména Ladislav Kobylák (2+1), Marek Bartoš (1+1) či Michal Broskovics (0+2). Postup v řadách Inseminátors jistili především Miroslav Braum (1+2) a Martin Boček (2+0).

Dalším utkáním měl být střet mezi Jablíčky Chomutov a GMS Most. Bohužel tým GMS Most byl právě tím mužstvem, které se k zápasu nesešlo a tato odveta tak musela být kontumována v poměru 5:0 pro Jablíčka. Na druhou stranu i v případě, že by se utkání uskutečnilo, bylo o postupujícím, vzhledem k týden starému výsledku z prvního čtvrtfinále (9:1 pro Jablíčka), stejně prakticky rozhodnuto.

V poledne na sebe narazily týmy Gamblers Most a Hospoda ULITA. Gambleři před týdnem brali výhru 8:2 a tak si v tomto střetnutí víceméně pouze hlídali postup do semifinále. Zápas hraný ve velmi pohodovém a přátelském duchu nakonec skončil výhrou ULITY v poměru 6:3. Všechny góly vítězů zařídila trojice Vít Popelka (3+2), Antonín Harzer (3+0) a Stanislav Levý (0+2). Za Gamblers, v jejichž sestavě nechyběli ani dva aktuální mistři světa v malém fotbale (Ondřej Bíro v bráně a Tomáš Režný v poli), přesně pálili František Jelínek, Milan Macháček a Tomáš Režný (všichni 1+0).

Poslední čtvrtfinálovou odvetou byl zápas mezi Kosmosem a Atléticem Most. V jejich týden starém střetnutí bralo Atlético výhru 10:3 a i zde tak byly karty před odvetou rozdány celkem jasně. Ke cti Kosmosu slouží, že odvetu nezabalil a po velmi dobrém výkonu podpořeném fantastickými zákroky jejich gólmana Hynka Hartmana nakonec podlehl jednomu z největších favoritů pouze 1:4. Všechny kanadské body v barvách vítězů si rozdělila pouze dvojice hráčů a to Jakub Chábera (2+2) a Tomáš Karaus (2+1). Poslední gól sezóny za poražené vstřelil spolehlivý Cosmin Filip.

Po tomto zápase tak bylo jasno jak o postupujících, tak o tom, že letošní sezóna skončila pro týmy Hospoda ULITA, GMS Most, FC Katalánci SWAG a Kosmos. Příští neděli se tedy proti sobě v souladu s pravidly ligy postaví dvojice Atlético Most – Gamblers Most a Inseminátors FC – Jablíčka Chomutov. Ve všech čtyřech případech jde o mimořádně kvalitní celky, z nichž každý si již může dělat ambice na zlato a je jisté, že v neděli 29. října se bude na 11. ZŠ Most servírovat malý fotbal té nejvyšší úrovně.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru