Je rozhodnuto! Ve finále se o titul utkají Inseminátoři a Atlético. Jablíčka a Gambleři si zahrají o bronz
Foto: MLMK
Sport

Most - Existuje několik životních jistot. Každé ráno vyjde slunce, voda teče z kopce, cukr je sladký a Gamblers Most jsou mistři Mostecké ligy malé kopané. A přece po této neděli vzala jedna z těchto konstant za své. Byly totiž odehrány odvetné zápasy letošního ročníku ligy a po nich je jasné, že o titul se letos utkají Atlético Most a Inseminátors FC.

V prvním zápase nedělního programu se proti sobě postavili Inseminátors FC a Jablíčka Chomutov. Ta sice před týdnem podlehla Inseminátors 2:6, ale v této odvetě se chtěla pokusit o zázrak a vývoj semifinále obrátit. K tomuto cíli nastoupila v ještě silnější sestavě, než tomu bylo před týdnem a po celý zápas se pak prezentovala velmi dobrým výkonem, byla častěji na míči a neustále se tlačila do obranných řad Inseminátors. Ti však hráli opět velmi chytře a účelně a nesmírně efektivně dokázali trestat každou chybu či nedůslednost Jablíček. Přes veškerou snahu Jablíček to tak byli opět jejich soupeři, kdo častěji střílel góly a navyšoval dále své vedení. Inseminátors nakonec slaví postup do letošního finále po totožném vítězství, jako tomu bylo před týdnem, tedy 6:2 (tentokráte po poločase 3:2).

V jejich řadách opět podal mimořádný výkon Ezequiel Rosendo, který si připsal zápis 2+1. Ze spoluhráčů se mu vyrovnal rovněž skvěle hrající David Schettl (také 2+1). Zbylé góly pak v barvách vítězů vstřelili Martin Boček (1+1) a Petr Nový (1+0).

Oba semifinálové zásahy poražených nesou podpis Martina Šlajchrta (1+1), který byl pro vítěze jednoznačně největší hrozbou a po celé utkání se prezentoval skutečně nadstandardním výkonem. Druhý zásah poražených si po jeho asistenci připsal Rostislav Šroub (1+0).

Tento zápas tedy poslal do finále Inseminátors FC a o jejich vítězi měla rozhodnout hned následující odveta, ve které se střetly dva mimořádně silné týmy a to Atlético Most a Gamblers Most. V tomto semifinále byly karty rozdány mnohem vyrovnaněji a týden staré těsné vítězství Gamblerů 2:1 v pozici hostů slibovalo drama i do odvety.

Obě družstva opět nastoupila ve velmi silných složeních a to včetně tří mistrů světa (Ondřej Bíro, Tomáš Režný a Michal Salák) v zelenočerných dresech Gamblers Most. A byli to právě Gambleři, kdo se po gólu Václava Štípka, kterému z rohu nahrával Milan Macháček, ujal vedení. To dokázali ještě navýšit, když se prosadil Jakub Záruba po asistenci Martina Tancoše. Za jejich vedení 2:0 s ohledem na týden starý výsledek bylo Atlético postaveno před úkol vstřelit minimálně tři góly na postup do finále a to vše proti soupeři protřelému řadou reprezentačních startů, boji o titul mistra republiky či představením v rámci Ligy mistrů malého fotbalu. Přesto se Atlético do tohoto úkolu pustilo a nakonec v této výzvě skutečně obstálo. Již ke konci prvního poločasu začalo přebírat otěže zápasu a tlačit se častěji do zakončení. Za tuto svou snahu bylo odměněno ještě v prvním poločase snížením na 2:1 po zásahu výborně hrajícího Michala Leibla (asistence Daniel Kasal). Ve druhé půli pak Atlético vyrovnalo zásahem Jakuba Hruštince (přihrával David Batelka), aby nakonec vítězný a zároveň postupový gól vstřelil kapitán Atlética Adam Koudelka po střílené asistenci Michala Leibla.

Po tomto zápase tedy bylo jasno o druhém letošním finalistovi a zároveň o tom, že úřadující mistři Gamblers Most se letos představí pouze v malém finále o bronzové medaile. Samotný finálový den, který rozhodne o letošních medailistech i vítězích individuálních cen za play-off fázi, se odehraje příští neděli od dvanácti hodin a příznivci mosteckého malého fotbalu jsou na toto vyvrcholení letošního ročníku srdečně zváni.

 

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru