Most v nedělním zápase o gól podlehl pražskému výběru. Zimní přestávku stráví na třetím místě
Foto: MLMK
Sport

Most - Most přivítal tuto neděli od 13:00 na svém domácím hřišti v rámci posledního podzimního zápasu Superligy malého fotbalu Prahu a právě toto střetnutí rozhodlo o tom, že Most stráví zimní přestávku soutěže na třetím místě.

Vývoj v tabulce sice nahrával možnosti, strávit toto období v čele superligového pelotonu, ale to by musel Most Prahu porazit. To Most nedokázal ani v jednom z dosavadních čtyř vzájemných superligových střetnutí a bohužel tato nelichotivá statistika platí i po tomto pátém pokusu.

Mostečtí, vědomi si důležitosti zápasu, nominovali silnou sestavu - Šlégr Václav - brankář, Boček Martin "C", Černý Jakub, Chábera Jakub, Kasal Daniel, Nobst Dominik, Pátek Vladimír, Popelka Vít, Prokop Michal, Pyskatý Jan a Rosendo Ezequiel.

Rovněž Praha dorazila do Mostu ve velmi silném složení včetně čtyř mistrů světa - Bellada Jaroslav - brankář, Hakl František, Kodr Ondřej, Kraus Adam, Mařík Stanislav "C", Pozníček David, Salák Michal, Slánský Pavel, Sodoma Jiří, Šultes Pavel a Tvrzník Břetislav.

Zápas začal tak, jak se pro Most stává nepěknou tradicí, tedy góly do mostecké svatyně. Hned po půl minutě zápasu skóroval pohotovou střelou Michal Salák po přistrčení Stanislava Maříka. V sedmé minutě to bylo již 2:0 pro hosty po gólu Ondřeje Kodra, kterého do úniku vyslal Michal Salák. Stejně jako si mostečtí zvykli inkasovat vždy jako první, zvykli si také na to, že umí zápasy otáčet. V sedmnácté minutě zápasu rozehráli nakrátko roh a nastřelení Daniela Kasala si srazil do vlastní branky jeden z pražských obránců. O dvě minuty později to již bylo 2:2, když přistrčení Víta Popelky využil Martin Boček, který propálil vše, co mu stálo v cestě. Na tomto stavu nic nezměnila ani mostecká pětiminutová přesilovka v závěru první půle po červené kartě pro pražského Pavla Šultese a poločasovou přestávku tak oba týmy trávily za nerozhodného stavu 2:2.

Ve třetí minutě druhého poločasu to byl naopak Most, kdo překlopil vedení na svou stranu. Krásnou střelou se prezentoval Dominik Nobst po nahrávce Víta Popelky. A hned o dvě minuty bylo na mostecké střídačce ještě veseleji, když zužitkoval skvělou přihrávku Daniela Kasala Jan Pyskatý.

V tu chvíli již mostečtí vedli 4:2 a s Prahou to v tu chvíli vypadalo všelijak. Právě v této fázi zápasu se ale ukázala jak její velká síla, tak možná menší taktická vyspělost mosteckého mladého výběru. Místo důsledného bránění a kouskování hry pokračovali domácí dále v otevřené partii a Praha dokázala mistrně trestat. Nejprve snížil ve třicátésedmé minutě zápasu Michal Salák poté, co připravil o míč mosteckou obranu a byl to opět tento český reprezentant a mistr světa, kdo ukázal o pět minut později skvělou techniku a pohotovost, když zpracoval ze vzduchu těžkou přihrávku Jiřího Sodomy a bez dopadu míče na zem propálil mosteckého gólmana – 4:4. Tento nerozhodný stav platil až do padesátsedmé minuty, kdy mosteckou obranu potrestalo po brejku opět duo nahrávající Jiří Sodoma a skórující Michal Salák. Byl to tak paradoxně právě tento hráč, který figuruje paralelně jak na soupisce jednoho z týmů pražské Hanspaulské ligy, tak mosteckých Gamblers Most, kdo Most zničil čtyřmi zásahy a jednou asistencí.

Konečný výsledek 5:4 pro hosty z Prahy rozhodl o tom, že zimní přestávku Superligy stráví Praha se stejným počtem bodů o skóre druhá za prvním Blanenskem a Most přezimuje s jednobodovým odstupem za touto dvojicí na třetí pozici. O ohlédnutí za zápasem, případně celým mosteckým superligovým podzimem jsme požádali mosteckého trenéra Vojtěcha Bendu.

„Viděli jsme velmi vyrovnané utkání, které mělo jak nesmírně kvalitní fáze, tak úseky, které moc krásy nepobraly a byly spíše o bojovnosti a urputnosti, o čemž ostatně svědčí pět žlutých a jedna červená karta“ zahájil Benda své hodnocení.

„Je sice pozitivní, že jsme opět dokázali otočit nepříznivý vývoj utkání, tak jako v letošní sezóně několikrát, ale dnes nám to bohužel k ničemu nebylo. Za stavu 4:2 pro nás jsme měli změnit rytmus hry a více se zaměřit na obranu, než se dále hnát za dalšími góly. Je velkou škodou, že jsme nedokázali tento nadějný výsledek udržet a Prahu doma porazit. Z pěti vzájemných utkání jsme Praze pětkrát o gól podlehli a tento soupeř tak i nadále zůstává naší největší výzvou“ doplnil zklamaně Benda.

„Superligový podzim tak uzavíráme se třemi porážkami a čtyřmi vítězstvími, což není úplně špatné. Horší je, že hned dva zápasy jsme ztratili doma. Toto musíme do jara bezpodmínečně vylepšit, neboť zejména o domácí hřiště se musíme více opřít, chceme-li pomýšlet na medailové pozice“ uzavřel Benda krátkým ohlédnutím za mosteckým podzimem.
Most tak přezimuje na třetí pozici Superligy malého fotbalu a jeho ambice zůstávají pro jarní část ty nejvyšší.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru