HKC Racing Team úspěšně odstartoval dvacátou sezónu, mostecká stáj nasadila dvanáct jezdců
Matvej Sonkin se startovním číslem 99
Sport

Třinec - Mistrovství České republiky v kartingu bylo letos zahájeno na motokárové trati Steelring v Třinci. Mostecká závodní stáj zde na startu své jubilejní dvacáté sezóny ve svých barvách nasadila hned dvanáct jezdců v sedmi různých kategoriích. Od začínajícího potěru až po zkušené piloty. A začátek ročníku 2018 vůbec nebyl špatný.

Velká pozornost se upírala na Matveje Sonkina, který startoval v Mini 60 mezi staršími a většími soupeři. Nezůstával jim ovšem nic dlužen a v měřeném tréninku i třech bodovaných jízdách pravidelně dojížděl ve špičce. Kvalifikaci skončil druhým nejlepším časem, první závod vyhrál a druhý závod i Superfinále skončil jako třetí. "Vyrovnané souboje, obrovská bojovnost, zužitkování všech dosavadních zkušeností, to všechno Matvej v Třinci využíval naplno. Výsledek tomu odpovídal a sklízel obdiv i respekt soupeřů," konstatoval trenér Ivan Houzák.

V letošní sezóně se poprvé sloučily dva seriály, republikové mistrovství a také Pohár Autoklubu ČR. Program víkendu byl tedy nabitý a i proto měl tým HKC tolik želízek v ohni.

"Vědět o sobě dávali frekventanti Prague Academy Stefano Fagone a Václav Strakatý, kteří jedou také pod námi. V Baby 60 jel skvěle Sebastien Šťastný. Radost nám dělali i dva nejmladší, Standa Kohout a Michail Toporkov, kteří startovali poprvé ve třídě Školní 50. Můžu vzpomenout i skvěle jedoucího Davida Páva mezi nelicencovanými jezdci v Baby 60 a Taky Tomáše Nováka v Easy 100," vypočítával trenér.

Na konci dubna se koná pokračování šampionátu v Chebu a na konci května v Písku. Mostecký tým má našlápnuto velice solidně.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru