Mostecká liga malé kopané má za sebou čtvrté kolo, góly padaly za krásného jarního počasí
Foto: MLMK
Sport

Most - Hned první zápas čtvrtého kola byl opravdovou malofotbalovou lahůdkou, když se úřadujícím mistrům, Atléticu Most, postavila Jablíčka Chomutov. Toto utkání skutečně sneslo nejvyšší nároky a přítomní diváci si užívali skvělou podívanou.

Byť se Jablíčka prezentovala velmi kvalitním výkonem, na perfektně fungující Atlético to nestačilo. Soupeři opouštěli hřiště za konečného stavu 4:1 pro mistry. Ofenzivu Atlética táhl především Matěj Koudelka (2+1) podporovaný Dominikem Dolejším (0+2). Za Jablíčka v druhé půli korigovala jejich nová posila, Stanislav Levý po asistenci Marka Vaita. Gólman vítězů, Václav Šlégr, se s jediným obdrženým gólem stal brankářem tohoto kola.

Po tomto skvělém zápase následoval střet mezi Inseminátors FC a proOFFICE. Hráči proOFFICE pokračují ve zlepšených výkonech této sezóny, ale na silné Inseminátors to nestačilo. Ti, tažení Martinem Bočkem (1+3), dokázali v utkání zvítězit 5:2 po poločase 3:1. Bočka v útoku doplňovali zejména Saša Lokes a Jan Pyskatý (oba 1+2). Oba góly poražených vstřelil agilní Ondřej Čvančara.

Třetím zápasem dne bylo střetnutí mezi Švejkem a GMS Most. Velmi dobře hrající Švejk i po tomto utkání čeká na své první vítězství v lize. Tentokrát podlehl 2:5 po půli 1:4. Ofenziva vítězů měla již tradičně jméno Petr Bohata (1+3). K němu se tentokrát připojil Lukáš Haspra (2+1). Za Švejka pálili Zdeněk Tureček a Tomáš Wozniak (oba 1+0).

Následoval zápas mezi Gamblers Most a VEM Most. Gambleři byli v tomto utkání logicky velkými favority, ale k utkání nastoupili v počtu pouze 4+1 a celou dobu tak hráli v oslabení. Na druhou stranu hráči, kteří za ně dorazili, měli vysokou kvalitu a ta nakonec dokázala bohatě kompenzovat přesilovku soupeře. Gamblers Most i přes tento handicap slavili jasnou výhru 15:3. Skutečně málokdy vídaným výkonem se pod toto skóre podepsal Macháček. Ovšem nikoliv Michal, jak je obvyklé, ale jeho bratr Zdeněk. Ten zápas dohrál se zápisem 10+0. K jeho deseti gólům se z hrstky jeho spoluhráčů připojili hlavně David Macko (3+6) a Robert Dvořák (2+5). V dresu VEM Most svou kvalitu opět osvědčili Jan Herák (2+0) a Tomáš Vítek (1+1).

Kolo uzavřelo dlouho vyrovnané utkání mezi Avengers Most a Katalánci. Ti letos hrají ve velké formě a i toto střetnutí nakonec dokázali zlomit na svou stranu, byť v samém začátku s Avengers dokonce 0:2 prohrávali. V druhém poločase však již dominovali a slaví výhru 3:10. Nejproduktivnějším Kataláncem byl v tomto zápase Ondřej Hlaváček (4+2). Dalšími, kdo na sebe upozornil, byli Marek Bartoš (1+3), Miroslav Pšenička (1+2) či Antonín Fišer (1+1). Všechny góly Avengers již tradičně nesou jméno skvěle hrajícího Pavla Exnera (2+1).

Čelo ligové tabulky má stále podobu prvního Atlética Most a v jednobodových odstupech druhých Katalánců a třetích Gamblers Most.

Nejproduktivnějšími hráči ligy jsou aktuálně první Petr Bohata (16+7), druhý jeho spoluhráč z GMS Most Vít Popelka (5+16) a třetí Adam Koudelka (13+6) z Atlética Most.

Bohata je se šestnácti zásahy rovněž nejlepším střelcem, před třináctigólovým Adamem Koudelkou a v tomto kole střelecky explodujícím Zdeňkem Macháčkem (10) z Gamblers Most.

Nejlepším nahrávačem MLMK je s velkou převahou Vít Popelka (16 asistencí), před Martinem Bočkem z Inseminátors FC a Davidem Mackem z Gamblers Most (oba 9 asistencí).

Mezi gólmany s více odchytanými zápasy září Miloslav Aschenbrenner (průměr 2,50 obdrženého gólu na zápas) z Katalánců, před Ondřejem Bírem (3,50) z Gamblers Most a Petrem Walzem (4,50) z proOFFICE.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru