Mostecká liga malé kopané má za sebou „superkolo“. Hrálo se celkem deset zápasů
Ilustrační foto
Sport

Most - Z důvodu termínových kolizí se Superligou malého fotbalu byli organizátoři Mostecké ligy malé kopané přistoupit ke spojení dvou hracích kol do jediného dne. Liga tak měla tuto neděli na pořadu jakési „superkolo“, v němž každý z týmů odehrál dva zápasy a celkem na hřišti 11. ZŠ Most padaly góly hned v deseti utkáních malého fotbalu.

Program zahájilo střetnutí mezi proOFFICE a Švejkem. Tento zápas týmů na hraně postupu do play-off pro sebe jasně získal Švejk v poměru 12:1. Nejvýrazněji svému týmu pomohl Pavel Vávra (2+5) doplňovaný hlavně dvojicí Zdeněk Kušnír (3+1) a Petr Vokurka (2+2). Čestný úspěch proOFFICE zaznamenal Martin Janata.

Po této výhře zaznamenal Švejk ve svém dalším utkání naopak vysokou porážku s týmem Inseminátors FC a to v poměru 4:11. Nejničivější zbraní vítězů byl tradičně Martin Boček (3+3). K němu se téměř totožným zápisem připojil Saša Lokes (2+3). Prapor poražených drželi zejména dvoubodoví Pavel Vávra (2+0) a Zdeněk Kušnír (1+1).

Inseminátors FC dokázali ve tři body přetavit i svůj druhý zápas, když porazili Avengers Most výsledkem 5:3. Svou normu hattricku na zápas si splnil Martin Boček (3+0) podporovaný dvobodovými Zdeňkem Kopasem a Dominikem Onuščákem (oba 1+1). Za Avengers po dvou kanadských bodech brali Jakub Zaspal (2+0) a Radek Sedlecký (0+2).

Avengers Most dokázali vstřelit tři góly i ve svém druhém nedělním vystoupení, ale ani tentokrát jim to na výhru nestačilo. Jejich soupeř Gamblers Most, v neděli ve velmi silné sestavě, je přehrál vysoko 11:3, když jejich ofenzivu táhl především Václav Štípek (5+2). Důrazně pak do ligy vpadla také nová posila Gamblerů, Vít Koláček (3+4). Tři kanadské body bral jeho spoluhráč Martin Hlaváček (1+2). Všechny góly poražených kompletně obstarala trojice Dušan Tesařík (2+0), David Berki (1+1) a Jakub Zaspal (0+2).

Následoval vrchol nedělního programu, nesmírně prestižní utkání mezi Gamblers Most a Atlético Most. V neděli mimořádně silným Gamblerům se postavila neméně hvězdná sestava Atlética a na kvalitě předváděné hry to bylo znát. Kuriózní na tomto utkání byl fakt, že ani jeden z týmů nemohl využít svých brankářských jedniček (Ondřej Bíro – Gamblers a Václav Šlégr – Atlético) a oba týmy tak byly nuceny sáhnout k alternaci. V té si překvapivě dobře vedl zejména Michal Macháček v bráně Gamblerů, který dokázal hrát velmi dobře „Bírostyl“ a svou družinu podporovat z pozice spíše šestého hráče, než klasického gólmana. Nabuzené Atlético sice dokázalo jít do vedení 2:0 a ještě 3:1, ale právě v druhé fázi zápasu, kdy měly začít Gamblerům hrajícím druhý zápas docházet síly, se utkání zlomilo naopak ve prospěch Gamblerů. Ti nakonec dokázali zvítězit v poměru 4:3 a byli tak po Inseminátors FC druhým týmem, který tuto „superneděli“ dokázal přetavit v šest bodů. Vítěze táhla trojice dvobodových Václav Štípek (2+0) a Martin Hlaváček a Vít Koláček (oba 1+1). Za poražené pálili přesně dvakrát Svatopluk Boušek a jednou kapitán Adam Koudelka.

Zklamané Atlético mělo jen pár minut na otřepání se z této porážky a již před nimi stála další přetěžká výzva v podobě týmu Katalánci Most. Ti dokázali naplno využít šoku Atlética a rovněž oni získali skalp úřadujících mistrů tentokrát v poměru 4:2. Hned po svém přestupu z Avengers Most se ve svém novém působišti uvedl výborně hrající Pavel Exner (3+0) k němuž se střelecky připojil ještě Jakub Schuchardt (1+0). Za Atlético korigovali Jakub Chábera a Matěj Koudelka (oba 1+0).

Stejně jako Atlético, měli těžký dvojboj i Katalánci, kterým se v jejich druhém zápase postavilo GMS Most a to včetně hráče prvoligového 1. FC Slovácko, Stanislava Hofmanna. Tento soupeř byl již na síly Katalánců a ti mu podlehli v opět velmi kvalitním střetnutí v poměru 4:6. Vítěze táhla osvědčená dvojice Petr Bohata (4+0) a Vít Popelka (1+2)

doplněná právě Hofmannem (0+3). Za tentokrát poražené Katalánce pálil třikrát Jan Vrba a jednou Antonín Fišer.

Následovala dvě utkání týmu VEM Most a ti na ně rozhodně nebudou vzpomínat v dobrém. V prvním z nich se postavili právě GMS a tento silný tým si připsal pohodlné vítězství 15:1 po poločase 12:0. Nejvíce kanadských bodů pobrali Vít Popelka (4+3), Jiří Mentlík (1+3) či Stanislav Hofmann (2+1). Čestný úspěch poražených zaznamenal Jan Herák.

Pokud v tomto utkání VEM podlehli vysoko, tak v jejich dalším zápase je čekal již doslova debakl. Jejich vyzyvatel, Jablíčka Chomutov, je zničil v poměru 27:0. Hned sedmnáct kanadských bodů si z tohoto střetnutí odnesl Stanislav Levý (8+9). Další bodové hody pak zápas znamenal hlavně pro Tomáše Banoviče (4+10), Davida Haviara (10+2) či Lukáše Šrouba (2+4).

V posledním zápase neděle se rozjetým Jablíčkům postavili ve svém druhém utkání dne proOFFICE. Byť byl proOFFICE Jablíčkům vyrovnanějším soupeřem i toto střetnutí skončilo jednoznačnou výhrou chomutovských, tentokrát v poměru 10:5. I v tomto zápase vyčníval Stanislav Levý (3+2), který se logicky stal nejproduktivnějším hráčem neděle. Pěti body se mu vyrovnal David Haviar (2+3) a čtyřmi vyčníval ještě Tomáš Kunart (1+3). V týmu poražených brali po dvou kanadských bodech Vojtěch Benda (2+0), Jakub Rameš a Tomáš Zetka (oba 1+1) a Aleš Janeček (0+2). Brankář vítězů, Petr Králík, obdržel za svá dvě utkání pouhých pět gólů, a stal se gólmanem tohoto „superkola“.

V čele ligového pelotonu je tak po této neděli trojice Gamblers Most (22 bodů), GMS Most (18 bodů a zápas k dobru) a Katalánci Most (17 bodů a také zápas k dobru).

Tato neděle také výrazně zahýbala s čely individuálních statistik, byť ne zcela. Nejproduktivnějším hráčem soutěže je stále Vít Popelka (13+23) z GMS Most před svým spoluhráčem Petrem Bohatou (23+8). Do nejlepší trojice pak doskočil Martin Boček (15+13) z Inseminátors FC.

Nejlepšími střelci soutěže jsou Petr Bohata (23 přesných zásahů) před Martinem Bočkem (15) a dvojicí čtrnáctigólových Stanislav Levý (Jablíčka Chomutov) a Adam Koudelka (Atlético Most).

Nejlepšími nahrávači ročníku jsou pak aktuálně Vít Popelka (23 asistencí) s velkým náskokem před Tomášem Banovičem (14) z Jablíček Chomutov a dvojicí Martin Boček a David Macko z Gamblers Most (oba 13).

Nejlepším gólmanem ligy je aktuálně Miloslav Aschenbrenner (průměr 3,14 obdrženého gólu na zápas) z týmu Katalánci Most. Za ním pak následují Ondřej Bíro (3,4) z Gamblers Most a Ondřej Murcko (4,14) z GMS Most.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru