Malý fotbal: Atlético Most je čtvrté v republice a míří na Ligu mistrů!
Atlético Most. Foto: fotbal-most.cz
Sport

Most - Tento víkend byl odehrán Český národní pohár v malém fotbale, který je klubovým mistrovstvím České republiky. Své síly zde tedy neměří výběry svazů malého fotbalu, ale přímo jednotlivé týmy věnující se tomuto sportu.

Za Mosteckou ligu malého fotbalu se tohoto poháru zúčastnili dva zástupci. Z pozice úřadujícího mistra Atlético Most, a coby vítěz mosteckého ligového poháru Jablíčka Chomutov.

Český národní pohár se odehrál jako dvoudenní akce v Brně a bylo dopředu stanoveno, že čtyři nejlepší týmy malého fotbalu si na něm vybojují právo startu na letošní Lize mistrů.

Jablíčka Chomutov ve složení Plochý Michal - brankář, Dolejška Matěj, Farář Martin, Haviar David, Hyneš Jan "C", Kostourek Milan, Koštůr Albert, Levý Stanislav, Mašl Michal, Šlajchrt Martin a Šroub Lukáš byla nalosována do skupiny „C“ a svá tři utkání odehrála následovně. V prvním ze střetnutí základní skupiny podlehla týmu Pilsen team Plzeň 1:2, přesto že vedla. V druhém utkání dokázala přehrávat pozdějšího finalistu celého poháru, pražský tým Restaurace u Pecků, když v poločase vedla 2:0, aby nakonec těsně před koncem dvakrát inkasovala a hřiště opouštěla s remízou 2:2 s tímto mimořádně silným týmem. Základní skupinu uzavřela Jablíčka výhrou nad týmem AC B2B Pekelnej stroj Jihlava v poměru 3:1. Tento výsledek v součtu s ostatními výsledky skupiny posunul Jablíčka Chomutov ze druhého místa ve skupině do čtvrtfinálových bojů a tím pádem mezi osm nejlepších týmů malého fotbalu v ČR.

To Atlético Most ve složení Šlégr Václav "C" - brankář, Batelka David, Boušek Svatopluk, Hána Dominik, Hůla Michal, Khaur Michal, Koudelka Adam, Koudelka Matěj, Leibl Michal a Mužík Ladislav procházelo svou základní skupinou „D“ výrazně dominantněji, když všechny tři své zápasy vyhrálo. Postupně porazilo blanenského zástupce SK Viktoria Suchý 2:1, pražský tým Úterní hosté (za nějž kuriózně nastupovali dva mostečtí zástupci David Macko a Vít Popelka hrající zároveň nejvyšší pražskou soutěž) 2:1 a Dream team Příbram 7:2. I Atlético postoupilo do čtvrtfinále a to jasně z prvního místa skupiny.

Bohužel los poháru byl nemilosrdný a oba mostecké zástupce svedl v zápase o všechno proti sobě. Bylo tak jasné, že Most bude mít v Lize mistrů svého zástupce, ale zároveň bylo jasné, že postoupí pouze jeden z nich. Tím bylo nakonec Atlético Most po výsledku 6:2. Jablíčka v tomto zápase nezachytila začátek a po poločase 3:0 pro Atlético již nebylo v jejich silách v druhé půli utkání zvrátit. Atlético Most tak postoupilo do finálové čtveřice a zároveň na letošní Ligu mistrů v malém fotbale a Jablíčka Chomutov se s Českým národním pohárem rozloučila na 5. – 8. místě, což je jistě výborný úspěch.

Medailové boje se konaly až následující den a v semifinále postavily Atléticu Most do cesty domácího šampióna, tým Werbedesign Brno. Ten měl na poháru mimořádně silný tým včetně několika českých reprezentantů v malém fotbale. Tento tým, který nakonec celý pohár vyhrál a stal se tak letošním českým mistrem, byl nad síly jinak skvěle hrajícího Atlética a porazil ho 5:2 po poločase 1:0.

Atlético Most tak bylo odsouzeno pouze k boji o třetí místo, ale i tato medaile byla dostatečně lákavá a mostečtí nic nevzdávali. Do boje s týmem FC Laguna Pardubice, který byl až do tohoto víkendu úřadujícím klubovým mistrem, vstoupili mostečtí hráči skvěle a vedli již dokonce 3:1. Bohužel ve druhém poločase začali platit daň za mnohdy až školácké chyby a pardubickým nakonec podlehli 4:6.

Přes tento lehce hořký konec letošního Českého národního poháru je namístě říct, že celá akce skončila pro mosteckou soutěž mimořádným úspěchem. Ve sportu, kterému se napříč republikou věnují desetitisíce hráčů, hrají mosteckou soutěž týmy, z nichž jeden pronikl do top 8 v rámci republiky (Jablíčka Chomutov) a druhý dokonce do top 4 (Atlético Most).

Jako pomyslná třešinka na dortu pak působí postup Atlética Most na Ligu mistrů v malém fotbale, kde jim budeme všichni držet palce!

Více na www.fotbal-most.cz.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru