Mostecká liga malé kopané má za sebou další kolo. Švejk hned v prvním zápase přímo popravil soupeře
Foto: MLMK
Sport

Most - Program Mostecké ligy malé kopané se neúprosně valí dále a play-off a závěrečné boje o medaile je již na dohled. Tuto neděli se na hřišti 11. ZŠ Most odehrály čtyři zápasy čtrnáctého kola.

Hned v prvním z nich se divákům servírovaly gólové hody. Nešlo ovšem ani tak o vyrovnanou přestřelku, jako spíše o nemilosrdnou popravu jednoho ze soupeřů. Tím byl tým proOFFICE a jeho katem byli hráči Švejka. Ti tým, který v minulém kole exceloval sedmnácti vstřelenými brankami, zasypali naprosto stejným přídělem, když inkasovali pouze jednou. Na výhře Švejka 17:1 se nejvíce podílel Pavel Vávra (5+5), podporovaný kapitánem týmu Zdeňkem Turečkem (6+2) či Romanem Bystrým (2+4). Čestný úspěch poražených zaznamenal Jan Berka. Pavel Vávra se stal nejlepším bodujícím a nahrávačem tohoto kola, Zdeněk Tureček střelcem kola a gólman Švejka, Michal Maršálek, pak díky jediné obdržené brance gólmanem tohoto kola. Došlo tak ke kuriózní situaci, kdy hráči jednoho týmu berou všechna individuální ocenění čtrnáctého kola.

Druhý zápas nedělního programu nabídl mnohem vyrovnanější podívanou. Avengers Most se postavili Inseminátors FC a nakonec po boji podlehli 5:9. Vítěze za výhrou táhl Jan Pyskatý (2+4) doplňovaný výkony produktivních Martina Bočka (2+2), Martina Pučoka (3+0) či Pavla Jarolíma (1+2). Téměř všechny góly poražených jako správný kapitán zařídil David Berki (1+3). K němu se připojili především Roman Pelikán (2+0) či Miroslav Hortig (1+1).

Následovala poměrně přesvědčivá výhra GMS Most nad Katalánci. V tomto zápase GMS plně využilo toho, že se sešlo v takřka ideální sestavě, zatímco Kataláncům tentokrát někteří z nejlepších chyběli. Góly vítězů zařizovali zejména Vít Popelka (2+2), Vladimír Wagner (2+1), Stanislav Hofmann (1+2) či Lukáš Haspra (2+0). Všechny branky poražených nesou jména Ladislava Kobyláka (2+1), ke kterému se přidal Marek Bartoš (1+1).

Kolo uzavřelo střetnutí mezi Gamblers Most a Atlético Most. Toto vždy nesmírně fotbalové a bojovné utkání se tentokrát odehrávalo v poklidnějším duchu, když přeci jen slabší sestava Gamblers nedokázala plně vzdorovat ofenzivním nájezdům Atlética a oproti šesti inkasovaným dokázala vstřelit pouze tři góly. Na výhře Atlética 6:3 měli největší podíl Jakub Hruštinec a Adam Koudelka (oba 2+1), či Svatopluk Boušek (1+1) a Dominik Hána (0+2). Všechny tři góly Gamblerů a hattrick z prestižního souboje si odnesl Petr Hlaváček, když na dva z jeho tří gólů mu nahrál Denis Ďurčo.

Kolo bylo formálně doplněno kontumační výhrou Jablíček Chomutov nad týmem VEM Most, který z letošního ročníku odstoupil.

Vedení v průběžné tabulce si po tomto kole vzalo zpět GMS Most, které aktuálně vede s jednobodovým náskokem před Gamblers Most a tříbodovým před Atléticem Most.

V čele kanadského bodování dále navyšuje svůj náskok Vít Popelka z GMS Most (29+33). Záda mu kryje jeho spoluhráč Petr Bohata (34+17) a trojici nejlepších dotváří Adam Koudelka z Atlética Most (28+13).

Mezi nejlepšími střelci soutěže je situace velmi podobná s tím rozdílem, že zde vede Bohata (34 zásahů) před Popelkou (29) a Koudelkou (28).

Nejlepším nahrávačům naopak s drtivým náskokem vládne Popelka (33 asistencí) před Davidem Mackem z Gamblers Most (21) a Martinem Bočkem z Inseminátors FC (18).

Nejlepšími gólmany ligy jsou kousek před koncem základní části Ondřej Bíro z Gamblers Most (průměr 3,25 obdrženého gólu na zápas), Václav Šlégr z Atlético Most (3,38) a Miloslav Aschenbrenner z Katalánců (3,50).

Další kolo má na pořadu liga poslední zářijový den.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru