FOTO: To byla návštěva! Mostecké penzisty rozveselili čtyři lamí kluci
Lamy v Penzionu pro seniory v Komořanské ulici. Foto: Oldřich Hájek
Zajímavosti

Most - Neobvyklou návštěvu měli obyvatelé Penzionu pro seniory v Komořanské ulici v Mostě. Navštívili je čtyři lamí kluci Roger, Freddie, Jerry a Sancho. Lamy na zahradu penzionu přivedla chovatelka Alena Saladiaková.

„Jsme tady pro to, abychom aktivizovali zdejší klienty domova. Je to proto, abychom jim zpříjemnili den, aby měli netradiční zážitek a aby se setkali se zvířetem, které je sympatické a se kterým se člověk běžně jen tak nesetká,“ vysvětlila Alena Saladiaková.

Alpaky žijí na zahradě domu v Mostě na Zahražanech. Nejsou jen pro radost. Účastní se i lamaterapií a lidé s nimi mohou vyrazit třeba na procházku. I díky tomu s přehledem zvládly nebývalý ruch, který se kolem nich odehrával.

Dva lamí kluci měli také dostatek odvahy a vydali se na návštěvu samotného penzionu. „Myslím, že obyvatelé našeho penzionu z takového zážitku budou žít ještě několik týdnů,“ chválí si setkání s lamami vedoucí penzionu Šárka Šimanová.

Zvířata si hned získala srdce místních obyvatel.

Foto

edeniky 4550

edeniky 4549

Foto: Oldřich Hájek

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru