VIDEO: Říkají mu Predátor. Jako jediný Mostečan bojuje závodně v kleci a míří na mistrovství světa
Mostecký Predátor Patrik Dufek.
Zajímavosti

Most – Jeho tetování na obličeji mu vyneslo přezdívku Predátor. Šestadvacetiletý Patrik Dufek z Mostu se věnuje jako jediný z Mostu závodně zápasení v MMA. To jsou nyní velmi populární zápasy „v kleci“ ve smíšených bojových uměních. Odtud zkratka MMA (Mixed Martial Arts). A Predátorovi se daří. Je reprezentantem ČR a v listopadu odletí na mistrovství světa do Manáma v Bahrajnu, kde budou jen vybraní zápasníci z celého světa.

Jak dlouho se tomuto sportu věnujete?

Tomuto sportu se věnuji třetím rokem.

Proč zrovna jemu?

V MMA nezáleží na tom, jak člověk vypadá, je jedno, zda jste malý, velký, silný, hubený, protože každý má možnost volby boje, kde si může vybrat mezi bojem na zemi nebo v postoji k dosažení porážky soupeře.

Zkoušel jste i něco jiného?

Ano, když mi bylo 10let, byl to kickbox. Později jsem se věnoval několik let bojové disciplíně fighting v Allkampf-Jitsu a stal se Mistrem ČR a EU. Také jsem studoval bojové umění Bujinkan, které mě naučilo být psychicky vyrovnaný před bojem.

Jak moc je podle vás tento sport nebezpečný?

Tento sport není o nic nebezpečnější než ostatní, zde se snažíte zdokonalit natolik, aby jste byli na vše připraveni. Je to ukázka čistého boje, kde zvítězí ten lépe připravenější. MMA zápasníci jsou jedni z nejférovějších sportovců a náš sport je přirovnáván k desetiboji mezi bojovými sporty.

Video

https://www.youtube.com/watch?v=qhfdgCSpUfk

Jak vypadá váš trénink?

Trénink musí být velmi komplexní, kdy "jen" samotný boj se skládá z boje v postoji (základy např. z thajského boxu), hodů (např.judo a wrestling), boje na zemi (např. BJJ a judo). Ale sport už je na takové úrovni, že MMA se vyučuje i bez předchozí průpravy z jiných sportů. Dále musíte rozvíjet svou kondici, sílu, dynamiku, rychlost atd. Nesmí se opomínat ani psychická odolnost do samotných zápasů.

Jak vidíte své šance na mistrovství světa?
Už jenom to, že budu reprezentovat Českou republiku na MS v Bahrainu, je pro mě velkým úspěchem.

Lze se tomuto sportu věnovat někde u nás, máme tady nějaký klub?

Ano i zde v Mostě je možnost se tomuto sportu věnovat, a to v Hard gymu, kde momentálně spolupracuji s Radkem Bažem a děláme trenéry pro začátečníky.

Na závěr bych chtěl poděkovat mým trenérům z RK Valetudo Znojmo a to Radkovi a Rudovi Křížům. A taky mému sponzorovi SWH Stavby s.r.o., bez kterého by nebylo možné se zúčastnit MS v Bahrainu.

Foto

REKLAMA
REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru