V parku Střed bude nová kavárna. Na bar použijí žulové desky ze současných bazénů
Vizualizace nové kavárny. Zdroj: město Most
Most

Most - Nová moderní kavárna s pobytovými schody bude srdcem parku Střed po jeho rozsáhlé revitalizaci. Návštěvníkům nabídne široký výběr nejrůznějších druhů kávy, nápojů, dortů a dezertů a také tzv. „street food“ – sendviče, bagetky, tousty nebo saláty. A podle sezony pak třeba zmrzlinu, burčák, mošty, speciální zdravé šťávy nebo, až se ochladí, polévky.

Interiér kavárny dělí od vnějšího prostředí prosklená stěna s posuvnými skly. V létě bude možné kavárnu otevřít a propojit s venkovním prostorem. Uvnitř kavárny bude 12 míst k sezení u třech stolů, tři místa k sezení budou u baru. Bar je dominantou vnitřku kavárny a bude sestaven z žulových desek, kterými je nyní obložen bazén, stojící na místě budoucí kavárny. Vedle kavárny pod střechou je pak dalších 20 míst k sezení, stejně tak na pobytové střeše. Terasa bude orámována skleněným zábradlím. Návštěvníci tak budou mít z výšky výhled na celý park včetně pódia, vodního prvku nebo dětského hřiště.

„Provozovatel bude vybrán ve výběrovém řízení, které bude vyhlášeno před dokončením stavby v příštím roce. Požadavkem bude, aby provozovatel parkové kavárny měl zkušenosti s podobným provozem a uměl zajistit vysokou úroveň zákaznického servisu,“ uvedl Jan Paparega, primátor města Mostu.

Kavárna je navržena na sezonní provoz, jak to bývá v parcích obvyklé. To znamená, že bude otevřená přibližně od konce dubna do konce září.

Odbornou a finanční podporu na obnovu parku Střed poskytuje Nadace Proměny Karla Komárka.

REKLAMA

REKLAMA

Podmínky užití

Texty označené jako (PR) nebo (PI) případně Reklamní sdělení či Sponzorováno jsou placenou inzercí.

Obsah tohoto webu je chráněn autorským zákonem. Přepis, šíření či další zpřístupňování obsahu tohoto webu či jeho části veřejnosti, a to jakýmkoliv způsobem, je bez předchozího souhlasu vydavatele webu výslovně zakázáno.

Za obsah inzerátů nese odpovědnost jejich zadavatel. Redakce se nemusí s obsahem inzerátů ztotožňovat a nenese žádnou odpovědnost za případné škody, které jejich zveřejněním vzniknou.

Nahoru